ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διαγραφή Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ


 Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ετέθη ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος με απόφαση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για αντικομμουνιστικές διατυπώσεις του Κ. Μπογδάνου στη Βουλή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λίγο πριν ξεκινήσει το δείπνο των 27 ηγετών στη Σλοβενία και η απόφασή του ήταν άμεση.


«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προκάλεσε νωρίτερα στη Βουλή η ομιλία του Μπογδάνου, ο οποίος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την στάση της στα εθνικά θέματα.


Ο Κ. Μπογδάνος ισχυρίστηκε ότι ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και «δικαίωμά μας», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι οι πολιτικοί πρόγονοι του κ. Μπογδάνου ήταν συνεργάτες των Γερμανών και διερωτήθηκε τι είναι χειρότερο: «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος ή τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι ο κ. Μπογδάνος συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Βίτσι, παρακολουθώντας τους Χρυσαυγίτες να καταθέτουν στεφάνι. Τότε παρενέβη και ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ τόνισε ότι «ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης λέω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη».


Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως η συμπαράταξη και η ταύτιση με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και «είναι ώρα να σοβαρευτούμε», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο εκπροσωπώ εγώ εδώ την Κυβέρνηση δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».


Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην ομιλία του τόνισε ότι «είναι δικαίωμά μας» να μην αναφερόμαστε σε κράτος της Βόρειας Μακεδονίας αλλά σε κράτος των Σκοπίων.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]