ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Σε χαμηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού κινείται η Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της ΕΕ

 


Σε χαμηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού κινείται η Ελλάδα συγκριτικά με με τις άλλες χώρες της ΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Μάριος Θεμιστοκλέους .

Αναλυτικά ο  ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε:

"Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς. Περισσότερα από 6.540.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 62,3% του γενικού πληθυσμού και 71,8% του ενήλικου πληθυσμού.


​Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μία δόση, είναι 68,2% του γενικού πληθυσμού και 79,2% του ενήλικου πληθυσμού.


​Περισσότερα από 6.300.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 60% επί του γενικού πληθυσμού, και 69,4% επί του ενήλικου πληθυσμού.


​Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 64,2% επί του γενικού πληθυσμού και 73,9% επί του ενήλικου πληθυσμού.


​Τις τελευταίες 10 μέρες, 52.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης. Όσον αφορά την 3η δόση, μέχρι στιγμής έχουνε εμβολιαστεί με 3η δόση 206.000 συμπολίτες μας και άλλοι 40.000 πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.


​Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατάκοιτωνέχουν υποβληθεί 13.000 αιτήσεις για εμβολιασμό και ήδη έχουν εμβολιαστεί 11.000 συμπολίτες μας κατά κύριο λόγο από τις Κινητές Μονάδες των Κέντρων Υγείας.


​Σε σχέση με τους ιδιώτες ιατρούς 206 γιατροί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.170 εμβολιασμοί, 1.076 στα ιατρεία και 2.094 κατ’ οίκον.


​Κινητά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν εμβολιασμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, επικεντρωμένα κυρίως στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερο από 11.000 εμβολιασμοί.


​Επίσης, σε καθημερινή βάση επιχειρούν περισσότερες από 300 Κινητές Μονάδες στα σπίτια των συμπολιτών μας, καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές.


​Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί δράσεις για τον εμβολιασμό των μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, εμβολιασμών ευάλωτων ομάδων, όπως για παράδειγμα Ρομά, αστέγων και τοξικοεξαρτημένων, καθώς και έχουμε επιχειρήσει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και αυτές τις ημέρες έχουν αναπτυχθεί Μονάδες σχεδόν σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με περισσότερα από 40 κινητά συνεργεία και θα αυξηθούν και τις επόμενες ημέρες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]