Ιωάννινα:Εγκατάλειψη σκύλου στο πάρκο κεραιών στους Λιγκιάδες Στόχος; Ο θάνατος ....Πώς σώθηκε το ζώο

μετά από φαγητό το ζώο στάθηκε στα πόδια του....

Τί και αν έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς βίντεο σχετικά με το πώς νοιώθει ένα ζώο όταν το εγκαταλείπουν ,    καθημερινά αποδεικνύεται πως για κάποιους  που σαφώς δεν είναι ικανοί να έχουν ζώο   αυτά είναι "ψιλά γράμματα  ".....
Έτσι   όταν τους γίνει  φόρτωμα   χωρίς δεύτερη σκέψη το   ξεφορτώνονται σαν να είναι ένα αντικείμενο που το χρησιμοποίησαν ,έκαναν τη δουλειά τους ,το βαρέθηκαν ,δεν το χρειάζονται άλλο  και το πετούν στο δρόμο ...
Δυστυχώς στην Ελλάδα  στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό   κάθε χρόνο εγκαταλείπεται μεγάλος αριθμός ζώων αφού  σε αρκετούς λείπει η παιδεία...Έχει γραφτεί σχετικά με το προφίλ εκείνων που εγκαταλείπουν το ζώο τους πως είναι αλαζόνες και θεωρούν  τον εαυτό τους  κυρίαρχο ον στον πλανήτη ενώ  τα ζώα εργαλεία τους που  όταν εκείνα δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά για τα οποία τα προόριζαν δεν διστάζουν να τα εγκαταλείψουν .
Ένας από τους πολλούς   που εγκληματούν σε βάρος των ζώων είναι   ο "πρωταγωνιστής" πρόσφατου περιστατικού  στα Γιάννινα ....
Θύμα ,ο σκύλος του τον οποίο αποφάσισε να τον παρατήσει   στο βουνό και συγκεκριμένα  στο  πάρκο κεραιών πάνω από το χωριό Λιγκιάδες.
Το άτυχο ζώο    που δεν είχε καμία ελπίδα  να επιβιώσει   στην περιοχή που το εγκατέλειψε    εντόπισαν την περασμένη Δευτέρα τεχνικοί  κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν εκεί  για εργασίες.
Ο σκυλάκος αντιλαμβανόμενος την ανθρώπινη παρουσία με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει κατάφερε να φτάσει έξω από τις εγκαταστάσεις   του σταθμού  κινητής τηλεφωνίας.
Από την ασιτία και την έλλειψη νερού έφτασε    στους τεχνικούς σερνόμενος αφού μετά βίας μπορούσε να σταθεί όρθιος ....
Λίγο ψωμί και μπισκότα  ήταν τα μόνα που είχαν μαζί τους και    τα έδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο μικρό μαχητή...
Και κάπου εδώ ξεκίνησε ο αγώνας για να  απομακρυνθεί   το ζώο   από το βουνό προκειμένου να μεταφερθεί στο καταφύγιο .

Άμεσα για το περιστατικό ενημερώθηκε  ο εντεταλμένος σύμβουλος για την διαχείριση του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Τσόλης  .
 Καθώς η  περισυλλογή του δεν   θα μπορούσε να γίνει άμεσα αφού τα περιστατικά που έχει να διαχειριστεί το καταφύγιο  είναι πολλά... πάρα πολλά  ,  οι εναερίτες αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν  αβοήθητο  τον σκύλο μέχρι να απομακρυνθεί από το βουνό .  Στόχος τους να  ανακτήσει τις δυνάμεις του.
Έτσι εναλλάξ με μία δημοσιογράφο την οποία ενημέρωσαν ζητώντας τη συνδρομή της πήγαιναν κάθε μέρα στους Λιγκιάδες για να ταϊσουν το σκύλο και να του βάζουν νεράκι .
Μέσα σε μία εβδομάδα  ο στόχος τους είχε επιτευχθεί αφού το ζώο στάθηκε στα πόδια του και η καλύτερη ανταμοιβή τους ήταν το κούνημα της ουράς του κάθε φορά που τους έβλεπε...Και αυτό  είναι το μεγαλείο των ζώων ..Όσο δύσκολα και αν έχουν περάσει ,όσο και αν προδόθηκαν και αφέθηκαν στην τύχη τους με το  μεγαλείο της ψυχής τους   βρίσκουν  το κουράγιο να κάνουν χαρές σε όποιον νοιώσουν πως τους αγαπά και ας μην  είχαν   συναντήσει ποτέ   την αγάπη στη ζωή τους .
Σήμερα το μεσημέρι   δύο άτομα από το καταφύγιο μετέβησαν στο βουνό  ενώ βρίσκονταν ήδη εκεί κάποιοι από την ομάδα που για τόσες μέρες   φρόντιζαν τον σκύλο .
Ο μικρός μαχητής μεταφέρθηκε στο καταφύγιο προκειμένου να λάβει κτηνιατρική φροντίδα  ,να φιλοξενηθεί για το διάστημα που ορίζει ο νόμος  ,να  γίνει προσπάθεια υιοθεσίας  ή   να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον .
Οσο για εκείνους που τον γνώρισαν αυτές τις λίγες μέρες εύχονται   και ελπίζουν τα καλύτερα όχι μόνο για τον μικρό μαχητή αλλά για όλα τα σκυλάκια του καταφυγίου που αξίζουν να βρουν ένα σπιτικό .Παράλληλα  απευθύνουν τις ευχαριστίες τους στους ανθρώπους του καταφυγίου και ιδιαίτερα στην κ.Ευτυχιάδου   και τον κ.Τσόλη που παρά τις δυσκολίες μπόρεσαν  να μειώσουν  το χρονικό διάστημα περισυλλογής του ζώου αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του  περιστατικού .

Μοναδικός υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των ζώων είναι ο άνθρωπος .Τα ζώα έχουν να προσφέρουν μόνο ανιδιοτελή αγάπη ,πίστη και αφοσοίωση για όσο διαρκεί η σύντομη ζωή τους .Αρκεί να κοιτάξετε μία φορά στα μάτια ένα αδέσποτο και θα το καταλάβετε .
Αν δεν είστε σίγουροι πως γνωρίζετε ότι  τα ζώα δεν είναι παιχνίδια αλλά ψυχές,αν δεν είστε σίγουροι πως μπορείτε να πάρετε ένα ζωάκι  για το οποίο  θα πρέπει να έχετε την ευθύνη του μέχρι το τέλος της   σύντομης ζωής του ,τότε δεν πρέπει να πάρετε ποτέ  ζώο .
Η εγκατάλειψη μίας ανυπεράσπιστης ψυχής που τη βάλατε στη ζωή σας    είναι έγκλημα και πρέπει να τιμωρείται βαριά.
Αν πάλι είστε σίγουροι για τα συναισθήματά σας για τα ζώα υιοθετήστε ένα αδέσποτο ,σώστε μία ζωή ..
Και κάτι τελευταίο ....Οσοι εγκαταλείπουν το ζώο τους για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουροι :Η ζωή επιστρέφει πάντα συμπεριφορές...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]