Είχαν δεμένο τον γιο τους με αλυσίδα στην αυλή....


 Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου με την υπόθεση ενός 55χρονου άνδρα ψυχικά ασθενή που ήρθε χθες στο φως.


Ο άνδρας, σύμφωνα με το magnesianews, εντοπίστηκε δεμένος σαν ζώο με αλυσίδα 15 μέτρων στην αυλή του σπιτιού τους. Ζούσε σε μια παράγκα και έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα.


Όπως ισχυρίστηκαν οι ηλικιωμένοι, ρομά γονείς του, τον έδεσαν γιατί ήταν επιθετικός και φοβόντουσαν ότι θα κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους.


Κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μακρό κάθισαν στο εδώλιο και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών.


Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση, καθώς το παιδί τους δεν είναι ζώο για να διαβιεί δεμένο με μια αλυσίδα και τους κάλεσε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.


Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.


Η τραγική ιστορία του 55χρονου

Οι καταθέσεις συγγενών του 55χρονου που ήταν δεμένος με αλυσίδα στην αυλή του σπιτιού του αποκάλυψαν το προσωπικό δράμα της οικογένειας.


Όπως ανέφεραν ο γαμπρός και ο ανιψιός της οικογένειας, οι γονείς του 55χρονου ήταν εκείνοι που τον φρόντιζαν. Όμως μετά από ένα τροχαίο που είχε, η κατάστασή του χειροτέρεψε μετά από σοβαρό τραυματισμό.


Η σύζυγός του τον εγκατέλειψε με τέσσερα παιδιά και ο ίδιος κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που σε συνδυασμό με τα τη λήψη φαρμάκων τον έκαναν ιδιαίτερα επιθετικό με παιδιά και ενήλικες.


Η μητέρα του μεσήλικα, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν τον πήγαν σε κλινική για περίθαλψη, ενώ και τα παιδιά του τα ανέθρεψαν και τα πάντρεψαν οι ίδιοι, αφού ο γιος τους δεν ήταν σε θέση να το κάνει. 

πηγή star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]