Στην εκλογική κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ο Γιώργος Παπανδρέου

 


Ραγδαίες οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου, που επέστρεψε το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος.


Στη δήλωσή του τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή για τους πολίτες και τη χώρα». 


Και συνέχισε ως εξής: «Για αυτό η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη, να συμπορευθεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή, πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων, καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους, όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να μετατρέψουμε αυτή τη διαδικασία σε μια γιορτή Δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής. Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την Πρόεδρό μας, τη Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».




Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Διονύσης Μποτώνης, ο Γιώργος Παπανδρέου  είχε αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη και στενούς του συνεργάτες όπως ο Φ. Σαχινίδης, ο Δ. Ρέππας, Μ. Καρχιμάκη και τον Γ. Πεταλωτή. Ακόμα ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το Ίδρυμα Παπανδρέου να χρησιμοποιηθεί ως στρατηγείο του κ. Παπανδρέου τις επόμενες μέρες, έως τις 5 Δεκεμβρίου.


Η δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Λίνα Μπεθάνη, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα κάνει μια σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες κι αμέσως μετά θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του καθώς έχει πει ότι θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα. Αύριο θα καταθέσει την υποψηφιότητά του επισήμως και ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης θα καταθέσει κι αυτός τις υπογραφές που έχει μαζέψει από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.


Να σημειωθεί ότι αναμένεται να καταθέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμως τις υπογραφές στην επιτροπή εκλογών και σύμφωνα με πληροφορίες αυτές ήδη υπάρχουν και μάλιστα είναι πολύ περισσότερες από ότι προβλέπεται.


Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα έχουν πει όλοι ότι δεν αλλάζει και ότι θα στηθούν κάλπες κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου. Στελέχη εκτιμούν ότι ενδεχομένως δεν θα φτάσουν όλοι στην τελική ευθεία ενώ αύριο αναμένεται να ξέρουμε πολύ περισσότερα για το πώς θα κυλήσει η προεκλογική περίοδος για το ΚΙΝΑΛ.


Στο μεταξύ οι άλλοι υποψήφιοι προχωρούν στον προεκλογικό αγώνα.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι δεν αλλάζει η απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία.


«Θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Αν οι πολίτες προτιμήσουν εμένα το βράδυ στη Χαριλάου Τρικούπη θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ Λοβέρδος.


Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι «όταν λήξει η εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, σε πυκνό χρόνο να δουλέψουμε εντατικά για να ξανακάνουμε σύντομα τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της».


Θα είμαι εκεί για να παλέψω, να γίνει μια διαδικασία εποικοδομητική και μια διαδικασία που θα φέρει μια νέα πρόταση στα πράγματα τόνισε μιλώντας στον Real Fm o Παύλος Γερουλάνος.


O Παύλος Χρηστίδης δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι χρειάζεται μια επανεκκίνηση και να καλωσορίσουμε μια νέα εποχή βάζοντας νέους όρους.


Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής ( ΕΔΕΚΑΠ), τις υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.


Το σύνολο είναι 6.837 υπογραφές «ενεργών πολιτών, φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου», και «πρόσφεραν απλόχερα την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό» του όπως αναφέρει σε δήλωσή του τους οποίους και ευχαρίστησε.


Προσέθεσε ότι τις συγκέντρωσε μέσα στον ελάχιστο χρόνο των πέντε (5) ημερών.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]