Βράβευση του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας

 


Βράβευση του Μουσικού Σχολείου Άρτας


σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2020-21 του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο "Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη", που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διακρίθηκαν αποσπώντας το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «ταινία» με το πρωτότυπο τραγούδι «Ο δικός μας ο δρόμος» (video: εδώ).


Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους, μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να κατανοηθεί πως οι έφηβοι, ως χρήστες του οδικού δικτύου, έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.


Με αφορμή τον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας υλοποίησαν μια σειρά δράσεων σε όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς συμμετέχοντας στην παγκόσμια καμπάνια για την οδική ασφάλεια με τίτλο: “This is my street – Ο δικός μου δρόμος”.


Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια της 14ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (15 - 22 Μαρτίου 2021) υλοποίησαν τη δράση “Selfie for Safety”, παρουσιάζοντας τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας μέσα από τις δικές τους φωτογραφίες.


Στη συνέχεια παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριο «Κάντο σωστά» που πρόσφερε στο σχολείο μας το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και έχει σαν στόχο την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Παράλληλα συμμετείχαν στη δημιουργία του πρωτότυπου τραγουδιού με τίτλο «Ο δικός μας ο δρόμος», που γράφτηκε εμπνευσμένο από τη θεματική της παγκόσμιας καμπάνιας “This is my street” και ηχογραφήθηκε από τα παιδιά με σκοπό να στείλουν μέσω της μουσικής το δικό τους μήνυμα για περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις. Στη συνέχεια το τραγούδι οπτικοποιήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν μια μικρή ταινία με την οποία λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό και βραβευτήκαμε λαμβάνοντας την τρίτη θέση. 


Όλες οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και αφού οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν με το διαδικτυακό σεμινάριο «Ψηφιακή δημιουργία και οδική ασφάλεια».


Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας είναι περήφανη για αυτή τη διάκριση των παιδιών μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά και συγχαίρει τους μαθητές και της μαθήτριες της φετινής Β’ Γυμνασίου για την επιτυχία τους. Υπόσχεται δε, να συνεχίσει τις δράσεις για την οδική ασφάλεια αφού δυστυχώς και στην περιοχή μας τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα πολύ έντονο πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να υλοποιήσει δράσεις φιλοξενώντας τις κινητές μονάδες οδικής ασφάλειας (Mobile Nest) και τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου, με σκοπό την βιωματική εκπαίδευση των μελλοντικών νέων οδηγών μας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]