ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Επιστολή της Ε.Τ.Ε.Σ.Ε.Τ. για την επικείμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων

 


ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ                                                               

                                                       

                                                                    Πράμαντα 18-10-2021

Προς :  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

κ.ΝΙΚΗ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ


Κοιν: 1. Πρόεδρο Βουλής  κ. Κων/νο Τασούλα

2. Υφυπουργό Περιβάλλοντος  και Ενέργειας 

κ. Γιώργο Αμυρά

3. Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη

4. Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μερόπη Τζούφη

5. Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα
Θέμα: «Επικείμενη υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Πραμάντων»

 Η απόφαση για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων, δια της μετατροπής του από τριθέσιο σε διθέσιο, στερείται οποιουδήποτε επιστημονικού υπόβαθρου και υπονομεύει σε καθοριστικό βαθμό την προοπτική κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.

Ενδεχομένως να εξυπηρετούνται πρόσκαιροι δημοσιονομικοί στόχοι του υπουργείου Οικονομικών, η ζημιά που θα προκληθεί ωστόσο στον τόπο μας, θα αφήσει βαρύ αποτύπωμα για πολλά χρόνια. Ναρκοθετούνται, το μέλλον των νέων γενιών και το πολύπαθο εθνικό εγχείρημα της αποκέντρωσης. Κι εν τέλει, το βαρύ πλήγμα θα επέλθει και για την τοπική οικονομία.

  Υποτίθεται ότι, σε επίπεδο διακηρύξεων τουλάχιστον, ομονοούμε όλοι πως «η γνώση είναι η δύναμη μίας χώρας» και το πρωταρχικό συγκριτικό πλεονέκτημα-εφαλτήριο για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες του σύγχρονου ανταγωνισμού. Τι νόημα, αλήθεια, έχουν οι μεγάλες κουβέντες, όταν επιχειρείται, με προφανή αδικία, η νομοθέτηση της παροχής διαφορετικών επιπέδων γνώσης και το κόψιμο των φτερών μικρών παιδιών του Δημοτικού; 

Πως να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, όταν η πολιτεία τους στερεί αυτό το δικαίωμα; Πως θα σταθούν δίπλα σε άλλα παιδιά με πολύ περισσότερες δυνατότητες; 

  Η Πράμαντα, ως Μητροπολιτική έδρα των Τζουμέρκων, ενός τόπου με έντονα χαρακτηριστικά δυναμικής τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, πασχίζει να πείσει τους νέους και τις νέες να παραμείνουν στην περιοχή. Μέχρι τώρα, συγκεντρώνονταν κάποιες προϋποθέσεις  για να συμβεί αυτό. 

Μέχρι τώρα…γιατί αν εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία για τα Τζουμέρκα και τους κατοίκους του. 

  Οι επαγγελματίες στην περιοχή μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού πιστεύουν ότι, η εν λόγω απόφαση μόνο προβλήματα θα προκαλέσει και, για αυτό, καλούν το υπουργείο Παιδείας να την αποσύρει.     


Ο ΠρόεδροςΆγγελος Ζώνιος Ο ΓραμματέαςΕυάγγελος Σταμάτης


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]