Ιωάννινα:92 Γιαννιώτες κρούουν τον κώδωνα κινδύνου στους τοπικούς άρχοντες για την επικινδυνότητα της Κενάν Μεσαρέ !


 92 Γιαννιώτες που κατοικούν πέριξ της Κενάν Μεσαρέ για μία ακόμα φορά απεύθυνονται στους τοπικούς άρχοντες (Δήμο και   βουλευτές)  ζητώντας να μεριμνήσουν επιτέλους για την  επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου .

Στην τελευταία τους επιστολή προς τον Δήμο αναφέρουν μεταξύ άλλων :"Μέχρι πριν λίγο καιρό, εμείς οι εκατέρωθεν κάτοικοι, κουτσά-στραβά τα καταφέρναμε και επισκεπτόμασταν τους φίλους και συγγενείς μας ή το mini-market που είναι απέναντι πηδώντας καθημερινά τις ατσαλόμπαρες. Όμως τα χρόνια πέρασαν, κάποιοι από εμάς βαρύναμε, μερικοί από εμάς διάγουμε την 8η, 9η και 10η δεκαετία του βίου μας.  Ήρθαν και τα εγκεφαλικά, τα αλτσχάιμερ, οι καρκίνοι και δεν μπορούμε πλέον να καβαλάμε τις ατσαλόμπαρες ούτε να περπατάμε χιλιόμετρα για να εκπληρώσουμε τη βασικότερη λειτουργία που δίνει νόημα στη ζωή μας."      Σας παρακαλούμε πολύ να επισκεφθείτε τη γειτονιά μας, να δείτε το πρόβλημα και να κάνετε αυτό που θα κάνατε αν στη θέση μας ήταν οι γονείς σας."

Δείτε όλα τα έγγραφα πατώντας εδώ, εδώ,εδώ,εδώ, εδώ  και εδώ

Αύγουστος 2021


 


-Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και τους Δημοτικούς Συμβούλους.


-Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους.


-Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά και τους Βουλευτές Ιωαννίνων.


Αξιότιμοι συμπολίτες και συντοπίτες,


 


Όπως είναι γνωστό, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, μετά από 2 επιτόπιες επισκέψεις, κατέληξε ότι εκείνη δεν είναι μεν αρμόδια  να υποδεικνύει μέτρα οδικής ασφάλειας όμως είναι αυτονόητο να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών τα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και έστειλε σωρεία εντολών για να βελτιωθούν τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των οδών Κ.Μεσαρέ-Βογιάνου-Γεννηματά ώστε να καταστούν ασφαλείς. Δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με το θέμα γιατί έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Δήμο και το Τ.Τ ότι θα γίνουν αποφασιστικές βελτιώσεις στα θέματα της ασφάλειας. 


Αντί για βελτιώσεις, επακολούθησαν πολλές δεκάδες τροχαίες συγκρούσεις σε έναν δρόμο 1100μ που διασχίζει, Εντός Σχεδίου, κεντρικά σημεία της πόλης.


 


Οι εκθέσεις των Ανώτατων Επιθεωρητών, στο σύνολό τους, πιστοποιούν σωρεία παρανομιών και απουσία σύννομων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αν και αυτές αποτελούν την πρώτιστη προϋπόθεση για την έγκριση και χρηματοδότηση των έργων στην ΕΕ.


 


Ειδικά για την Κενάν Μεσαρέ,  επισήμαναν τις εξής τεχνηέντως εφαρμοσθείσες παρανομίες που έχουν σαν αναπόδραστο αποτέλεσμα την ανάπτυξη προσχεδιασμένων ιλιγγιωδών ταχυτήτων:


1.      έλλειψη διαβάσεων


2.      ατσαλόμπαρες


3.      3+3 λωρίδες στην κυκλοφορία Χ 3,5 μέτρα (το ΓΠΣ προβλέπει 1+1)


4.      μη κατασκευή των 7 καθέτων οδών (κι ας πληρώθηκε και παραλήφθηκε η εργολαβία κατασκευής τους ως «πλήρης και έντεχνη»).


Στήθηκε το τέλειο σκηνικό για τα 85-150 χμ/ω, όπως βεβαιώνει η καταγραφική μελέτη του κ. Κώστα Κολοκούρη κ.λπ. μελετητών.


 


Προσπαθούμε όλον αυτόν τον καιρό να υπάρξει κάποια συνεννόηση με τις δημοτικές κ.λπ. αρχές  και αρνούμαστε να  διαβιβάσουμε τα συντριπτικά στοιχεία στα ευρωπαϊκά όργανα και τα διεθνή ΜΜΕ, συναισθανόμενοι τις ενδεχόμενες ολέθριες επιπτώσεις για τον Δήμο και την Ήπειρο. Παρακαλούμε να συμμεριστείτε την ως τώρα επιλογή μας.


 


Παρακαλούμε τον καθένα από εσάς και κυρίως όσους συμπολίτες, βουλευτές και παρατάξεις έχουν πάρει θέση για το πρόβλημα να αναλάβουν ή να επαναλάβουν πρωτοβουλίες σύμφωνα με τη συνείδηση και τον θεσμικό τους ρόλο.


 


Ενδεικτικά, σας επισυνάπτουμε κάποια σχετικά με την υπόθεση έγγραφα. 


Με εκτίμηση, η Επιτροπή Κατοίκων, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: epitropi.k.messare@gmail.com

------------------------------------------------------


Είναι απεχθές το να συνεχίζεται ο βασανισμός ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων και ασθενών συμπολιτών. Είναι αδιανόητο να πρέπει να εκτεθούν σε θανάσιμους κινδύνους και την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές που ακροβατούν για να διαβούν τις κοφτερές ατσαλόμπαρες δίπλα στα 85-150χμ/ω του αστικού δρόμου, με θεωρητικό όριο τα 50χμ/ω:


 


Ιούνιος 2021                              ΑΙΤΗΣΗ


 


Προς:


·        τον κ. Μωυσή ΕΛΙΣΑΦ, Δήμαρχο Ιωαννίνων


·        την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κυρία ΑΚΟΝΙΔΟΥ


·        τον Αντιδήμαρχο κ. ΠΗΧΑ και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  


·        την Αντιδήμαρχο κυρία ΤΥΡΟΥ-ΟΥΖΑ και την Πολεοδομία


·        τον Αντιδήμαρχο κ. ΑΡΛΕΤΟ και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών


·        τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και τους Δημοτικούς Συμβούλους


·        τις κυρίες ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΣΟΥΜΑΝΗ και τους κ.κ. ΜΠΕΓΚΑ, ΓΚΟΝΤΑ, ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ, NATΣΗ, ΠΑΤΣΟΥΡΑ, ως επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων .


 Αγαπητοί μας συμπολίτες,


όπως ίσως γνωρίζετε, εδώ και 10 χρόνια που κατασκευάστηκε η οδός Κενάν Μεσαρέ, δεν ανοίχτηκαν οι δυο διαβάσεις πεζών, στο ύψος του ΚΔΑΠ και παρακάτω, στα σημεία που προβλέπονται και στα οποία υπάρχουν οι πινακίδες διέλευσης μαθητών.


Μέχρι πριν λίγο καιρό, εμείς οι εκατέρωθεν κάτοικοι, κουτσά-στραβά τα καταφέρναμε και επισκεπτόμασταν τους φίλους και συγγενείς μας ή το mini-market που είναι απέναντι πηδώντας καθημερινά τις ατσαλόμπαρες. Όμως τα χρόνια πέρασαν, κάποιοι από εμάς βαρύναμε, μερικοί από εμάς διάγουμε την 8η, 9η και 10η δεκαετία του βίου μας.  Ήρθαν και τα εγκεφαλικά, τα αλτσχάιμερ, οι καρκίνοι και δεν μπορούμε πλέον να καβαλάμε τις ατσαλόμπαρες ούτε να περπατάμε χιλιόμετρα για να εκπληρώσουμε τη βασικότερη λειτουργία που δίνει νόημα στη ζωή μας.


·        Σας παρακαλούμε πολύ να επισκεφθείτε τη γειτονιά μας, να δείτε το πρόβλημα και να κάνετε αυτό που θα κάνατε αν στη θέση μας ήταν οι γονείς σας.


Λάβετε βέβαια υπόψιν σας ότι το πρόβλημα αφορά όλους τους κατοίκους ανεξαρτήτως ηλικίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]