Οι δηλώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο ΠΓΝΙ εκτός από αναληθείς είναι και προσβλητικές για τους υγειονομικούς του ΠΓΝΙ

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.)  ΠΓΝΙ


 Κατά την επίσκεψή του στο ΠΓΝΙ την Πέμπτη 21 Οκτώβρη, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας, και μετά από σύσκεψη με την διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη του νοσοκομείου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ,  προέβει σε τηλεοπτικές δηλώσεις, «βάσει των στοιχείων που δόθηκαν από την διοίκηση» όπως ο ίδιος ανέφερε, οι οποίες βρίθουν ανακριβειών και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.


1.Για τη στελέχωση του ΠΓΝΙ σε νοσηλευτικό και λοιπό!! προσωπικό είπε ότι «σε ότι αφορά νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό νομίζω είμαστε σε καλή κατάσταση γιατί ούτως ή άλλως είχε μπει πολύ επικουρικό προσωπικό» . Τι κι αν τα νούμερα δείχνουν ότι η στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι ΠΟΛΥ κάτω από τις ανάγκες της προ covid εποχής, τι κι αν γίνεται καθημερινά πόλεμος για την διεκδίκηση νοσηλευτικού προσωπικού από τις κλινικές χωρίς να υπάρχει λύση. Το νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΓΝΙ έχει καταντήσει περιφερόμενο από κλινική σε κλινική για να καλύπτει  τρύπες, δεχόμενο αυταρχικές  συμπεριφορές από τη νοσηλευτική διεύθυνση, την οποία «κοσμούν» οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.


Χαρακτηριστικά, 2 ημέρες πριν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της διοίκησης με τους διευθυντές των χειρουργικών τομέων και τους προϊσταμένους νοσηλευτές των χειρουργείου-αναισθησιολογικού-ανάνηψης με επιτακτικό αίτημα να ανοίξουν οι 3 κλειστές αίθουσες χειρουργείου. Οι έγγραφες τοποθετήσεις αποτύπωσαν την ανάγκη για επιπλέον 20 νοσηλευτές (13 χειρουργείο και 7 αναισθησιολογικό) για την λειτουργία όλων των αιθουσών χειρουργείου. Αυτό που τους δόθηκε από την νοσηλευτική διεύθυνση είναι 4 νοσηλευτές για να ανοίξουν με επισφάλεια, 1 μόλις αίθουσα για τα εκατοντάδες λιμνάζοντα περιστατικά λόγω της εγκληματικής συρρίκνωσης των χειρουργείων μέσα στην πανδημία.


Η κατάσταση είναι τόσο τραγελαφική ώστε την στιγμή που ήρθαν 4 (και όχι 5 όπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης) νέοι αναισθησιολόγοι, ειδικότητα πανελλαδικά δυσεύρετη, δεν μπορούν να λειτουργήσουν  όλες οι αίθουσες χειρουργείου λόγω έλλειψης  νοσηλευτικού προσωπικού!!! Την ίδια στιγμή το υπουργείο υγείας θέτει ως κυρίαρχο στόχο να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία σε όλη την Ελλάδα. Ποιος δουλεύει ποιόν!!!


Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι κλινικές μοναδικές στην περιοχή, οι οποίες εφημερεύουν καθημερινά για όλη την Βδυτική Ελλάδα όπως η ψυχιατρική κλινική με την Μονάδα Οξέων Περιστατικών είναι τόσο επικίνδυνα υποστελεχωμένες την στιγμή που νοσηλεύουν οξέα περιστατικά καθημερινά με πληρότητα 100% εδώ και 3 χρόνια, που η έκθεση ασθενών και προσωπικού σε κίνδυνο πλέον λαμβάνει μόνιμα χαρακτηριστικά και θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Ούτε και ο ξυλοδαρμός της ψυχιάτρου στα ΤΕΠ του ΠΓΝΙ συγκίνησε κατ ελάχιστο την νοσηλευτική διεύθυνση που εισηγείται διαρκώς στη διοίκηση  την αποψίλωση των ψυχιατρικών κλινικών από νοσηλευτικό προσωπικό. Αλλά διοίκηση και νοσηλευτική διεύθυνση, δεν μπόρεσαν ούτε καν τον ξενώνα ψυχικά ασθενών που πέρασε στο ΠΓΝΙ από το ΓΝ Χ/κώστα να στελεχώσουν με ασφάλεια .

2. Για τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας είπε: «Οι αναστολές εργασίας όσων δεν έχουν εμβολιαστεί είναι σε μικρό ποσοστό, στο ΠΓΝΙ  είναι  4,5% , ποσοστό απολύτως αντιμετωπίσιμο, παρ΄όλα αυτά εμείς κάναμε επιπλέον αναπληρώσεις επικουρικού προσωπικού με 3 μηνες συμβάσεις» Ουδέν ψευδέστερο και προσβλητικότερο.


Κατ΄ αρχήν 100 επιτακτικά αναγκαίους συναδέλφους του ΠΓΝΙ, ήρωες της πανδημίας  που βρίσκονται εδώ και 2 μήνες χωρίς εισόδημα και ένσημα σπίτι τους, τους ονόμασε ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΟ ΜΕΓΕΘΟΣ!!!


 Επιπλέον πέρα από την άμεση  αντικατάσταση των 25 καθαριστριών με ιδιώτη εργολάβο που ανέλαβε  το 4ου κτιρίο, οι 32 νοσηλέυτές σε αναστολή αντικαταστάθηκαν από 4!! τριμηνίτες επικουρικούς. Αν σε αυτούς τους νοσηλευτές προστεθούν οι δεκάδες έμπειροι νοσηλευτές που έχουν καταθέσει ή ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτημα συνταξιοδότησης, γίνεται φανερό για ποιόν λόγο δεν μπορούν ούτε τα χειρουργεία να λειτουργήσουν πλήρως, ούτε πολλές  κλινικές να καλύψουν τις ελάχιστες ανάγκες στελέχωσης.


Άλλωστε το κυνήγι του προσωπικού, έχει οδηγήσει την Διοίκηση να ζητά από τους διευθυντές των κλινικών να μην δίνονται εύκολα!!! αναρρωτικές άδειες στο προσωπικό του ΠΓΝΙ, απειλώντας με αυστηρότατους ελέγχους, χωρίς να φέρνει ούτε ένα πραγματικό παράδειγμα πραγματικής καταχρηστικής αναρρωτικής άδειας μετά από έλεγχο που δικαιούται να ασκήσει.


 3. Το πλέον προσβλητικό όμως, ήταν ότι  ημέρα πανυγειονομικής απεργίας με βασικό αίτημα να μην απολυθούν οι 227 συμβασιούχοι στην καθαριότητα-εστίαση-φύλαξη, γι΄αυτούς τους 227 ήρωες της πανδημίας, οι οποίοι είτε θα απολυθούν, είτε θα αναγκαστούν να δουλέψουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες στον εργολάβο ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΣΑΝ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.


4 Όσο για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας θα θυμίσουμε μόνο τις «αναπάντεχες» επιστολές της ιατρικής σχολής και των ιατρών διευθυντών των τομέων του ΠΓΝΙ προς τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ. τον Απρίλη του 2021, για την ιδιαίτερη αλλοίωση της λειτουργίας του ΠΓΝΙ  κατά παράβαση μάλιστα των κοινών συμφωνηθέντων  που οδηγεί ακόμη και « σε πλήρη αποδιοργάνωση τη χειρουργική αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων ασθενών (συμπεριλαμβανομένων των ογκολογικών περιστατικών), που η καθυστέρηση αντιμετώπισής τους επιφέρει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες».


5. Είναι τόσο ατυχής η προσπάθεια του διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ωραιοποιήσει την κατάσταση, που την ίδια ημέρα ο «γαλάζιος» δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, δήλωνε δημόσια  ότι λόγω της υποστελέχωσης και των αναστολών εργασίας σε περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία και στο ΚΥ Βουτσαρά , χιλιάδες δημότες, κυρίως ηλικιωμένοι, βρίσκονται εγκαταλελειμένοι υγειονομικά.


Μετά από όλα αυτά δήλωσε ανήσυχος για την έκρηξη κρουσμάτων στον νομό Ιωαννίνων, όταν η κυβερνητική αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και η εγκληματική άρνηση λήψης μέτρων σε σχολεία, χώρους εργασίας και συνολικά στην κοινότητα, επιτρέπουν στον κορωνοϊό να αλωνίζει.


Βέβαια η  στάση της 6ης ΥΠΕ, θρέφεται από τον εργοδοτικό σύλλογο εργαζομένων του ΠΓΝΙ, της απόλυτης πλειοψηφίας της ΔΑΚΕ, η στάση του οποίου δίνει το μήνυμα στην κυβέρνηση και στην διοίκηση:  «κάντε στους εργαζόμενους του ΠΓΝΙ  ό,τι θέλετε, έχετε την πλήρη απόλυτη ενεργή στήριξη μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]