Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΥ και στο Νοσοκομείο Άρτας:Κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη

 


Μπήκαμε στον Οκτώβρη του 2021, έχει περάσει πάνω από 1,5 χρόνος πανδημίας και η κατάσταση στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του προχωράει σε άσχημη ρότα για τις ανάγκες του λαού, της κοινωνίας και των εργαζόμενων σε αυτές. Η κυβέρνηση χωρίς κανένα ενδοιασμό, υλοποιεί ένα σχέδιο για τις δημόσιες δομές υγείας βαθιά νεοφιλελεύθερο που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων και την πλήρη μετατροπή του δημόσιου αγαθού της υγείας σε είδος προς πώληση και αγορά.

Ειδικότερα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού Άρτας έχουμε να πούμε τα εξής:

Μεγάλα προβλήματα σε κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου καθώς δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ο μήνας Οκτώβριος από εφημερίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου που από τη μια βραβεύεται και από την άλλη έχει μόλις τρεις ειδικευμένους γιατρούς. Σε παρόμοια κατάσταση είναι και άλλες κλινικές και τμήματα με το μέλλον να προδιαγράφεται προβληματικό λόγω των υπαρχουσών και επικείμενων αποχωρήσεων ιατρικού προσωπικού: Καρδιολογική, ΜΕΘ, Χειρουργική, Ακτινολογικό και πάει λέγοντας. Ταυτόχρονα έχουμε να σημειώσουμε ότι το σχέδιο του Νοσοκομείου που ακολουθείτε από τον φετινό καλοκαίρι και μετά για την νοσηλεία των covid περιστατικών, τείνει να μετατρέψει σχεδόν όλο το Νοσοκομείο σε παθολογική κλινική. Δώσαμε μάχη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου το προηγούμενο διάστημα για να μείνει το Νοσοκομείο ανοιχτό και να μην μετατραπεί μόνο σε covid Νοσοκομείο. Έτσι και τώρα λέμε ότι δεν πρέπει το Νοσοκομείο να μετατραπεί ολόκληρο σε παθολογική κλινική. Καλούμε την Διοίκηση και τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται προκείμενου να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

Παρόμοια είναι η κατάσταση σε ότι αφορά στην στελέχωση του Νοσοκομείου σε όλους τους κλάδους του προσωπικού που εργάζεται στο Νοσοκομείο πέρα από τον κλάδο των γιατρών. Το Ακτινολογικό Τμήμα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην στελέχωση του σε Τεχνολόγους με αποτέλεσμα και να μην είναι δυνατόν να καλυφθούν οι 3 βάρδιες κάθε μέρα αλλά και να γίνονται διπλές βάρδιες μεταξύ αξονικού τομογράφου και ακτινολογικού. Το νοσηλευτικό προσωπικό σε κάποιες κλινικές δουλεύει με ένα ρεπό την εβδομάδα ενώ όλοι εργαζόμαστε με αναστολή κανονικών αδειών από 1/9/2021 και μετά. 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στην σίτιση του Νοσοκομείου είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, καθώς στις 31/12/2021 τελειώνουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν υπογράψει, η διοίκηση του Νοσοκομείου προχωράει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για εργολάβο και το Υπουργείο Υγείας δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία έστω για ανανέωση των συμβάσεων αυτού του προσωπικού που έδωσε την μάχη του covid στην πρώτη γραμμή. 47 συνάδελφοι μας στις 1/1/2022 θα βρεθούν απολυμένοι.

Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι μόνο μιλάει για εργολάβους και ΣΔΙΤ στην υγεία, αλλά ακόμη και την αποτυχία του εμβολιαστικού της σχεδίου εκμεταλλεύεται και από 1/9/2021 έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στις δομές υγείας μέσω των αναστολών εργασίας μακριά από την εργασία τους και σε οικονομική καταστροφή. Περίπου 70 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι αυτή την στιγμή εκτός εργασίας με αποτέλεσμα από τη μια να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο η κατάσταση στο Νοσοκομείο από πλευράς ελλείψεων προσωπικού και από την άλλη οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αφού έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Ο μη εμβολιασμός δεν αντιμετωπίζεται με οικονομική καταστροφή των εργαζόμενων και εκβιασμό. Ως Σύλλογος Εργαζομένων, όπως και το σύνολο του υγειονομικού κινήματος, από την πρώτη στιγμή, είχαμε και έχουμε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού όχι μόνο των υγειονομικών, αλλά πρώτα από όλα των ευπαθών ομάδων, των πολιτών μεγάλης ηλικίας και γενικότερα όλης της κοινωνίας. Ο εμβολιασμός αποτελεί μέσο προστασίας και για αυτό η απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση σε εμβόλια υπάρχει στα  αιτήματα του υγειονομικού κινήματος μαζί με την απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες, φάρμακα και δομές υγείας. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα τις αναστολές εργασίας και υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τα εργασιακά τους δικαιώματα. Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και για την δική τους αλλά και για την συλλογική προστασία. 

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού Άρτας την απάντηση σε όλα αυτά  την έχουμε δώσει  εδώ και πάνω 1,5 χρόνο προσφέροντας τα μέγιστα και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στην διαχείριση της πανδημίας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό, την εντατικοποίηση και τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας. 

Σε σχέση με τον εμβολιασμό, απαιτούμε:

πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια

ενίσχυση της ΠΦΥ και των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, αναγκαίες προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές και ασφάλεια στη μεταφορά και διατήρηση τους

εξαντλητική ενημέρωση, απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα και ανησυχίες, εκστρατεία με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Η ελευθερία δεν έρχεται με την υγειονομική δικτατορία και το αστυνομικό κράτος. Δεν έρχεται όμως και με την «ελευθερία της αγοράς» ή του ατόμου γενικώς. 

Έχουμε χρόνια αγωνιστεί και παλεύουμε μέσα στα Νοσοκομεία και στις δομές υγείας για να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό και συνολικά απαιτούμε:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου

Αύξηση των δαπανών για την Υγεία 

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις 

Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας 

Στήριξη των Κέντρων Υγείας και των δομών Πρωτοβάθμιας, δημιουργία post covid ιατρείων για την αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών. 

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στα πλαίσια των Πανελλαδικών Κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ, καλούμε σε ανοιχτή Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην είσοδο του Νοσοκομείου στις 11 το πρωί.

Άρτα, 3/10/2021

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής 

22/09/2021

Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του Εμβολιασμού των Υγειονομικών, πάρθηκε για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες για την μέχρι τώρα διαχείριση της Πανδημίας, τη πλήρη κατάρρευση του Εμβολιαστικού Προγράμματος, την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και της ΠΦΥ, τη υλοποίηση των Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι νέοι εμβολιασμοί έπεσαν κάτω των 10.000 ημερησίως (περασμένη Κυριακή κάτω από 500) και αντί οι υγειονομικές αρχές να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί με την 1η και 2η δόση. Ξεκινούν τη χορήγηση της 3ης δόσης, αυξάνοντας το προβληματισμό και τη δυσπιστία στους Υγειονομικούς,  τους Πολίτες και τη Κοινωνία.

Εμβολιαστικά Κέντρα των Νοσοκομείων κάνουν ελάχιστους εμβολιασμούς την ημέρα και είναι απορίας άξιον για την σκοπιμότητα λειτουργίας τους καθότι δεσμεύουν χώρους (τακτικά ιατρεία) και προσωπικό σε βάρος των άλλων υπηρεσιών των Νοσοκομείων. Και αντί η Κυβέρνηση να αποδεσμεύσει τα Νοσοκομεία από τους εμβολιασμούς, ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τα Μεγάλα Εμβολιαστικά Κέντρα, κινείται αντίστροφα, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, την έλλειψη αποτελεσματικού σχεδιασμού.

Τέθηκαν σε αναστολή 7000 Υγειονομικοί χωρίς ευρώ μισθό που μέχρι 31 Αυγούστου ήταν στην πρώτη γραμμή τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, προστατεύοντας συναδέλφους και ασθενείς, γεγονός που δε έχει αμφισβητηθεί από τη Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει απαξιωτικά, όταν  υπάλληλοι που διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις  οι οποίοι τίθενται σε αργία,  λαμβάνουν το 50% του μισθού τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 Αποδιοργανώθηκε πλήρως η Δημόσια Υγεία.

Τα επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείων μετά της Αναστολές που επεξεργάστηκαν τον Αύγουστο αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης. Είναι η επιστροφή των εργολάβων σε όλες τις υπηρεσίες (και στο νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό), συγχώνευση – κατάργηση υγειονομικών μονάδων, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, μετακινήσεις υπαλλήλων, περικοπή αδειών και repo, αναστολή χειρουργείων, μεταφορά περιστατικών για χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές με μεγάλη επιβάρυνση για τους ασθενείς. Ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης ( με οφειλές πάνω από 1 ΔΙΣ..) 

Τα Νοσοκομεία ήδη περιορίζουν τη λειτουργία τους λόγω ελλείψεων προσωπικού για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού χωρίς να έχουμε φτάσει στην πίεση του δευτέρου και τρίτου κύματος της πανδημίας. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν περιοριστεί και δεν μπορούν να αναπτυχθούν νέες, έστω αυτοσχέδιες, όπως στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Μεγάλη πίεση ασκείται στις πρωτοβάθμιες μονάδες,  με την ραγδαία αύξηση του προληπτικού ελέγχου σε μαθητές, επαφές κρουσμάτων τα οποία είναι αποψιλωμένα από προσωπικό λόγω μετακινήσεων προς Νοσοκομεία για την κάλυψη κενών. 

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, έκλεισε το μάτι, σε άλλες επαγγελματικές ομάδες αφήνοντας τις εκτός υποχρεωτικότητας, μόνο με τα γνωστά μέτρα που ισχύουν. 

Αντί λοιπόν να κατανοήσει το λάθος του και να διορθώσει το σφάλμα της αναστολής εργασίας με την άμεση επιστροφή των συναδέλφων με δύο rapid test όπως άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, το βρήκε ως ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να υλοποιήσει τα κατ’ επανάληψη εκφρασμένα πολιτικά σχέδια για ΣΔΙΤ, εργολάβους, ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις -καταργήσεις Νοσοκομείων.

Από τα χειροκροτήματα, την αποθέωση την Άνοιξη του έτους 2020 περάσαμε στη στοχοποίηση με τους εμβολιασμούς αν και το ποσοστό συμμετοχής είναι καθολικό 95% μακράν το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα. Και τώρα στη ποινικοποίηση για ελαχίστους που εμφανίζουν πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού που ελέγχεται η νομιμότητά τους. Φυσικά εάν αποδειχθούν πλαστά θα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

8 Οκτωβρίου 2021 δικάζεται η προσφυγή μας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της αναστολής καθηκόντων χωρίς ευρώ μισθό. Θα είμαστε εκεί, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία και το μισθό. 

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα συνηγορήσει στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για συρρίκνωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δεν θα συμμετάσχει σε κανένα είδους ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν θα εφαρμόσει το νόμο περί κινητοποιήσεων και απεργιών, δεν θα εγγραφεί στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. Το ίδιο καλεί να πράξουν και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Ο Πρωθυπουργός στην Έκθεση  Θεσσαλονίκης ξέχασε ότι υπάρχουν οι πολεμιστές όπως μας αποκαλούσαν του πολέμου ενάντια στη Πανδημία του covid. Ούτε λέξη για ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα αν και η Επιτροπή κατέληξε θετικά στο πόρισμά της εδώ και 8 μήνες. Πέρασαν 26 μήνες στη Κυβέρνηση,  χωρίς να υπάρξει ούτε μια Προκήρυξη που να έχει αποφασισθεί επί των ημερών τους για Μόνιμο Προσωπικό.  Δίνουν μικρή παράταση ομηρίας και μετά αβέβαιο μέλλον, με πιθανές απολύσεις για το Συμβασιούχο προσωπικό. Εκτός από την πρόσφατη έκδοση του π. δ. 102 (ΦΕΚ 244/Α/7-12-2020) με το οποίο  συμπεριλήφθηκε ο ιός SARS-CoV-2 στον κατάλογο των κινδύνων που διατρέχουν οι εργαζόμενοι λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κινδύνου κατά την εργασία τους, δεν έχει αναγνωριστεί η νόσος Covid19 ως επαγγελματική ασθένεια. Απαιτούμε την επίσημη αναγνώριση του COVID-19 ως επαγγελματικής νόσου και εργατικού ατυχήματος. Απαιτούμε θεσμοθετημένο σύστημα αποζημίωσης για την κάλυψη των θυμάτων της νόσου COVID-19 που σχετίζεται με την εργασία και τις οικογένειές τους.

  Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή των «καλών εργολάβων»  μετά από ενδεχόμενη μικρή παράταση στους ΣΟΧ, όπως κατ’ επανάληψη έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ξέχασε τις δεσμεύσεις για χορήγηση υγειονομικού επιδόματος, για την αύξηση κατ’ επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, για αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά του 13ου -14ου Μισθού, για  τους  μαχητές  της πρώτης γραμμής.


Συνεχίζουμε τους Αγώνες.

Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές μορφές δράσης με ενεργοποίηση των τοπικών φορέων για τη Σωτηρία των υγειονομικών μονάδων και Δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Τρίτη 5/10/2021 Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τους Εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας (επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ κλπ) με αίτημα τη μονιμοποίηση. Με αποφάσεις Σωματείων να οργανωθούν κατά τόπους Συγκεντρώσεις- Εκδηλώσεις  Διαμαρτυρίας.

Παρασκευή 8/10/2021 Παναττική Στάση Εργασίας 8:00 – 11:00 και 9:00πμ συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ημέρα συζήτησης της προσφυγής κατά των αναστολών εργασίας  και της υποχρεωτικότητας.

Παρασκευή 8/ 10 Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΔΗΝ 

Τετάρτη 13/10/2021 Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στις Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις υγειονομικών μονάδων- Δομών της χώρας.  Οργάνωση εκδηλώσεων- κινητοποιήσεων  με φορείς των πόλεων για ένα Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

Πέμπτη 21/10/2021 Πανελλαδική Υγειονομική Κινητοποίηση μαζί με την ΟΕΝΓΕ. Συγκέντρωση 8:30πμ στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο Υπουργείο Υγείας. 

ΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας 8πμ – 3μμ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργία. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]