25 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα στο "μικροσκόπιο "της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας-Και η Ήπειρος ανάμεσά τους -Τα μοτίβα απάτης


 25 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη  την Ελλάδα έχουν μπει στο "μικροσκόπιο "της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου και όπως μετέδωσε το Star ,τα 25 σημεία που ελέγχονται προληπτικά βρίσκονται στην Κρήτη ,στην Ήπειρο αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα στις Περιφέρειες της Μακεδονίας ενώ υπάρχουν και 2 συγκεκριμένες καταγγελίες στη νησιωτική Ελλάδα και στην Πελλοπόνησο ,όπου διερευνώνται προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπήρχε κάποιο σχήμα απάτης .

Οι έμπειροι  ελεγκτές μελετούν προσεκτικά τα μοτίβα για την ύπαρξη παρατυπιών ,δηλαδή βλέπουν ότι σε κάποια κέντρα πηγαίνει κόσμος από μακρινές περιοχές κάτι που φαίνεται από τον ταχυδρομικό κώδικα .Σε άλλη περίπτωση βλέπουν μεγάλη προσέλευση συγκεκριμένες απογευματινές  και νυχτερινές ώρες ,άρα μπορεί κάποιος υπάλληλος να έχει βάρδια εκείνη την ώρα και να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά.

Σε μία τρίτη περίπτωση βλέπουν απότομη αύξηση των εμβολιασμών μέσα σε ένα 15ήμερο ενώ οι αριθμοί ήταν χαμηλοί.

"Τα ψηφιακά ίχνη ,ο πλούτος των βάσεων δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας επιτρέπουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τη συνεχή επιτήρηση του συστήματος και την ανίχνευση ανώμαλων μοτίβων."ανέφερε ο Άγγελος Μπίνης ,Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Οι Αρχές θα έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας το επόμενο διάστημα καθώς πολλοί αντιεμβολιαστές προσπαθούν απροκάλυπτα να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση στα εμβολιαστικά κέντρα ,όπως καταγγέλλει η ΠΟΔΕΗΝ.

Σύμφωνα με τον κ.Γιαννάκο "πηγαίνουν εκεί άτομα τα οποία προσπαθούν να χρηματίσουν εν ψυχρώ  νοσηλευτές για να αποκτήσουν πλαστό πιστοποιητικό και οι συνάδελφοι  εξοργισμένοι  τους πετούν έξω και  φωνάζουν την Αστυνομία."

Μάλιστα αρκετοί υγειονομικοί δίνουν αγώνα για να μην πεταχτούν δόσεις εμβολίων.

[με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]