Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

ΑΣΥ ΠΓΝΙ. Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη 21-10, 12μμ Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.)  ΠΓΝΙ


                               (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)             Ιωάννινα  18-10-2021


ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων υγείας,        των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια


ΟΧΙ στην απόλυση 200 συμβασιούχων  καθαριότητας-εστίασης-φύλαξης και την έλευση εργολάβου με μηνιαία σύμβαση!!!! στην καρδιά της πανδημίας


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ


Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία  

μαζί με την ΕΙΝΗ, το σύλλογο ΓΝ Χ/κώστα

(χωρίς τον σύλλογο του ΠΓΝΙ που αρνήθηκε να οργανώσει απεργιακή κινητοποίηση)                                       

 


► Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας


► Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.


► Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ  όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες


► Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων


► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα ΜMM, τα σχολεία και τις σχολές.


► Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση , αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί:


1.      Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες τεράστιας εντατικοποίησης, άναρχων ωραρίων, κάτω από ασφυκτική πίεση και αυταρχικές συμπεριφορές φθείροντας την σωματική και ψυχολογική μας υγεία. Χωρίς μέτρα αντιμετώπισης του επαγγελματικού κινδύνου, χωρίς να είμαστε ενταγμένοι στα ΒΑΕ.


2.      Δεν ανεχόμαστε την μετατροπή μας σε λογιστές συγκράτησης του κόστους σε κάθε κλινική, καθώς ολοκληρώνεται η μετατροπή του ΠΓΝΙ σε επιχείρηση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας.


3.      Δεν ανεχόμαστε την απαράδεκτη εμμονή στη στοχοποίηση των υγειονομικών, για να καλυφθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για το 4ο κύμα της επιδημίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αναστολή εργασίας 80 συνάδελφοι στο ΠΓΝΙ και  χιλιάδες σε όλη τη χώρα.


4.      Δεν ανεχόμαστε να απολυθούνε σε ένα μήνα 200 συνάδελφοι που αντιμετωπίσαμε μαζί τους τον εφιάλτη της πανδημίας. Συμβασιούχοι που δέχτηκαν την κοροϊδία της κυβέρνησης για παράταση και μονιμοποίηση. Κοροϊδία που ανέλαβε εργολαβικά η ΔΑΚΕ «με διαβεβαιώσεις που της δόθηκαν από τον υπουργό!!»


5.      Δεν ανεχόμαστε την ομηρία-κοροϊδία των επικουρικών συναδέλφων που τους δίνεται μια παράταση-κοροϊδία 5 μηνών και την κάλπικη υπόσχεση για αυξημένη μοριοδότηση που θα οδηγήσει, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, το μεγάλο μέρος τους στην ανεργία


6.      ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί η ηθική του «σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω» , «σκύψε το κεφάλι-μη μιλάς και κοίτα μόνο εάν σώσεις τον εαυτούλη σου», που καλλιεργεί με τον πιο χυδαίο τρόπο η πλειοψηφία των παρατάξεων του πλήρως εργοδοτικού  ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων δεν ταιριάζει σε περήφανους υγειονομικούς με συναίσθηση του ρόλου τους στην υπεράσπιση της υγείας του λαού .


Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για το «νέο ΕΣΥ», όπως το «ονειρεύονται» οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, ΠΡΈΠΕΙ  να ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια.


Εξίσου χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό σύστημα Υγείας», την ίδια στιγμή, που είναι σε εξέλιξη, διαγωνισμοί σε δεκάδες νοσοκομεία για την ανάθεση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολαβικές εταιρείες– που θα οδηγήσουν στην απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων – ενώ και οι αναστολές εργασίας αξιοποιούνται για την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων στην Τεχνική και Διοικητική υπηρεσία και τα εργαστήρια. Στην κατεύθυνση αυτή, αξιοποιείται ο νόμος 4413/2016, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και προβλέπει την επέκταση των ΣΔΙΤ στον τομέα της Υγείας, ακόμη και για την παροχή  υπηρεσιών υγείας.


Βασικό χαρακτηριστικό του «νέου ΕΣΥ» είναι η επέκταση της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. – που συστάθηκε το 2020 για να συμβάλει στην «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων» - και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε η ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. (μετεξέλιξη της ΕΣΑΝ Α.Ε. της ΝΔ ) στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή των DRG είναι βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, όχι μόνο για να μειωθεί η ασφαλιστική κάλυψη για εξετάσεις και θεραπείες, αλλά και για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.


Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της EUROLIFE ERB Ασφαλιστικής: ( σε ημερίδα στις 18/2/2020) «Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση τα ακόλουθα: Εφαρμογή DRGs, πρωτόκολλα ελέγχου του κόστους, διάθεση δωματίων των δημοσίων νοσοκομείων στις ασφαλιστικές εταιρείες». Ενώ ο γ.γ. της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών συνέχισε «Οι προτάσεις για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα λειτουργούν με τις διοικητικές προδιαγραφές των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, είναι ένα αναγκαίο βήμα για την ενοποίηση της αγοράς. Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να υιοθετηθούν δείκτες αποδοτικότητας, πάνω στις οποίες θα στηρίζεται και η χρηματοδότηση.»


Επιβεβαιώνεται επομένως ότι στο νοσοκομείο – επιχείρηση, όπως το «ονειρεύονται» οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, με όσο το δυνατό μικρότερη κρατική χρηματοδότηση. Δεδομένου ότι στο κόστος λειτουργίας συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού, για να μπορεί το νοσοκομείο – επιχείρηση να είναι «αποδοτικό» και «ανταγωνιστικό» με τις αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές, ώστε να «κλείνει συμφωνίες» με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον ΕΟΠΥΥ (που σχεδιάζεται να λειτουργεί  ως ιδιωτική ασφαλιστική) θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.


Δικαιολογημένα αγανακτούμε, μαζί με τις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες, για τους «πανηγυρισμούς» της κυβέρνησης , της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων κομμάτων της άρχουσας τάξης, για την εκταμίευση δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για νέες επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζουμε ότι θα τις πληρώσουμε εμείς, μέχρι το τελευταίο ευρώ, με την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση, αλλά και την αύξηση της φοροληστείας των λαϊκών οικογενειών, όπως προβλέπεται στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού.


Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις ανατιμήσεις, είτε για να «διασωθούν» είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους και δεσμευόμαστε ότι δε θα τους αφήσουμε «σε χλωρό κλαρί». Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος ώστε τα επιτεύγματα της επιστήμης και οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]