Ιωάννινα:Πανεκπαιδευτική διαδήλωση αύριο στις 18.00 στην Περιφέρεια

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
Στην κυβερνητική κλιμάκωση της τρομοκρατίας 

απαντούμε με την γενίκευση και την κλιμάκωση του αγώνα!

Όλοι στη διαδήλωση Τετάρτη 6/10 Περιφέρεια 18:00

Η κήρυξη της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες αξιολόγησης ως παράνομη μετά την προσφυγή της κυβέρνησης, δείχνει την αδυναμία της όχι μόνο να πείσει τον κλάδο να μπει στην… στρούγκα της δήθεν αυτοξιολόγησης αλλά και να τον τρομοκρατήσει με απειλές για πειθαρχικές ποινές.

Ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα σχολικών μονάδων που αρνούνται τις υπουργικές διαδικασίες  έχει διαμορφωθεί, ακόμα και όταν από το πρωί της Πέμπτης τα καθεστωτικά ΜΜΕ ανακοίνωναν τρομοκρατικά την προσφυγή στην αστική δικαιοσύνη. Δεν περίμενε η κυβέρνηση αυτή τη μαζική αντίδραση που αρχίζει να συμπίπτει με σημαντικά αγωνιστικά σκιρτήματα  των μαθητών ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων.

Η κυβερνητική  σύμπλευση και η κάλυψη μέσω «ουδετερότητας» των φασιστικών προκλήσεων στα σχολεία θέλει επιπλέον  να υπονομεύσει, να εκφοβίσει  και να μπλοκάρει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών. Κρατικές δυνάμεις καταστολής και παρακρατικά αποβράσματα δουλεύουν μαζί για τον ίδιο σκοπό!

Ο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που αρνήθηκαν να συνεδριάσουν και να νομιμοποιήσουν τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης δεν μπορεί να αγνοηθεί από την κυβέρνηση, γι’ αυτό καταφεύγει στην ανοικτή τρομοκρατία. Επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί και να «μαζευτεί» από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ.

Μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που κάθε αντίδραση ενάντια στην εξουσία (ακόμα και οι… ειδήσεις) ποινικοποιείται, δεν μπορεί να ξετυλιχτεί αγώνας που να μην συγκρουστεί με την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίσουν συνέχιση της αποχής από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης, τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και την κήρυξη απεργιακού αγώνα. Ο κλάδος μέσα σε καθεστώς διάλυσης των μαζικών διαδικασιών, πανδημίας, εγκλεισμών έδειξε την δυναμική του. Μπορεί να νικήσει την κυβερνητική πολιτική, που ήδη δοκιμάζεται από τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που παίρνει, την έκρηξη της ακρίβειας, τους χιλιάδες θανάτους από το κουτσουρεμένο σύστημα υγείας κλπ.


Κάτω τα χέρια από την απεργία. Ο αγώνας μας δεν είναι νόμιμος ή παράνομος – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ!

ΑΜΕΣΑ νέες Γενικές Συνελεύσεις – για προετοιμασία απεργιακής σύγκρουσης με την κυβέρνηση για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής.

Ανατροπή της αξιολόγησης - Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]