Σχόλιο της Ταξικής Ενότητας Ιωαννίνων και της Αγωνιστικής Παρέμβασης Πρέβεζας για την τελική στάση του ΕΚΙ στη σύσκεψη συνδικάτων στις 17/10


Την Κυριακή 17/10 πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα μια ελπιδοφόρα σύσκεψη συντονισμού με συμμετοχή πέντε εργατικών κέντρων (Άρτας, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και Ιωαννίνων) και 60 πρωτοβάθμιων Σωματείων, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.  

Ως «Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων» και «Αγωνιστική Παρέμβαση Πρέβεζας» χαιρετίζουμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στη σύσκεψη αυτή. Μια σύσκεψη στην οποία μέσα από τις τοποθετήσεις των σωματείων εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση, η οργάνωση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει ο καθένας και η καθεμία από εμάς και υπογράφεται από το νόμο Χατζηδάκη. 

Χαιρετίζουμε την αναγκαία πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τη συντονιστική αυτή διαδικασία, τη στιγμή που η διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος είναι ιστορική. Τη στιγμή που εξυπηρετείται με κάθε τρόπο και μέσο η σύγχρονη τάση του καπιταλισμού για ξεπέρασμα της κρίσης του και αύξησης της κερδοφορίας του.

Ωστόσο, οφείλουμε ένα αναγκαίο σχόλιο στο κλείσιμο του προέδρου του Ε.Κ.Ι. για την αναφορά του στην κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη βάσει τοποθέτησης του γραμματέα του Σωματείου Μετάλλου και μέλους της Ταξικής Ενότητας, μια άποψη που εκφράστηκε και από άλλους ομιλητές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Ι.  οι νόμοι εντός αστικού κοινοβουλίου καταργούνται μέσω άλλων κυβερνήσεων και, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί πως αυτό λέμε με την τοποθέτησή μας….

 Όμως, απαντάμε και διευκρινίζουμε πως οι νόμοι καταργούνται και ανατρέπονται στο δρόμο, από την οργανωμένη εργατική τάξη, η οποία και ξέρει πολύ καλά πως να το κάνει (ειδικά αν γνωρίζει κανείς την ιστορία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων της οποίας είναι μέλος ο πρόεδρος). Και επειδή ξέρουμε ότι έχει γνώση της ιστορίας του εργατικού κινήματος κρίνουμε, τουλάχιστον, μικροπολιτική στην προσπάθειά του να απαντήσει «σε κάτι», να πατάει την μπανανόφλουδα του κοινοβουλευτισμού και να αφήνει πίσω του την αντίληψη πως ο μόνος τρόπος να καταργηθεί ένας νόμος είναι από μια άλλη κυβέρνηση!!! Δεν χρειάζονταν ένα τέτοιο κλείσιμο στη συζήτηση αν θέλεις να πιστέψουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι ότι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους… και δε θες να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε μια άλλη κυβέρνηση… 

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για την ίδια μας τη ζωή και θα τη δώσουμε μαζί, με ανυποχώρητους μαζικούς αγώνες σε πλήρη ρήξη με την πολιτική Κυβέρνησης- ΕΕ- Κεφαλαίου και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό- λαϊκό κίνημα μπορούμε να πάρουμε πίσω τον χρόνο, τον πλούτο και την ζωή που μας κλέβουν.        

Αγωνιζόμαστε για:

Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- 6ωρη/5ημερη δουλειά με αυξήσεις στους μισθούς. Καμία απόλυση. 

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία με πλήρη ασφάλιση.

Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό! 

Καμία ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αποκλειστικά δημόσια, κοινωνική ασφάλιση υποχρεωτική για όλους/-ες.

Όχι στη μείωση εισφορών για τους εργοδότες. Πλήρη κάλυψη των εισφορών των εργαζομένων από την εργοδοσία και το κράτος.

Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό, κοινωνικές υπηρεσίες.

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας, τη συνδικαλιστική δράση, τη δράση των σωματείων. Όχι στην αστυνομοκρατία. Να καταργηθεί ο νόμος 4703/2020 που απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία στους συλληφθέντες και να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Κάτω τα χέρια από τις απεργίες!

ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων- Καμία νομιμοποίηση του μητρώου πραγματικών δικαιούχων.

Κάτω η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]