Ερυθρός Σταυρός -Ιωάννινα:Αιμοδοσία 17 &18 Οκτωβρίου

 


Πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος, που τόσο ανάγκη έχουν συνεχώς τα Νοσοκομεία.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas, οργανώνουν νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας (17 - 18 Οκτωβρίου), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Συμμετέχουν: - ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”  

-  ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 

- ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

- ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 

- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   - ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» 

- ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   - ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Χ.Ο.Ι.) 

- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». 

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.


- Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για την δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.


- Τέλος την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας στο θέμα της αιμοδοσίας, πραγματοποιείται η 19η Λαμπαδηδορομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος (Ποδηλατική), με την συμμετοχή της ποδηλατικής ομάδας «ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ», του ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και της Ποδηλατικής Ομάδας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στο Πανηπειρωτικό Στάδιο (όπου πραγματοποιείται και η 20η Πανηπειρωτική Έκθεση) στις 12:30 μ.μ. και η τελετή αφής στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.


Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα • Γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες • Γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας • Γιατί το αίμα πρέπει να προσφέρεται από ευαισθητοποιημένους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες κι όχι υπό πίεση από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών • Γιατί πρέπει ν’ αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία.

Συμμετέχουμε με Θέληση, με Χαμόγελο κι Αγάπη γιατί… το αίμα μας ενώνει όλους!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]