ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για τις δηλώσεις και πρωτοβουλίες του Δημάρχου Δωδώνης σε βάρος εργαζόμενων που μετατάχθηκαν από το Δήμο του

 


Η τραγική εικόνα υποστελέχωσης των Δήμων δεν είναι καινούρια . Είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη ώστε οι υπηρεσίες, η μία μετά την άλλη, να δηλώνουν αδυναμία και οι εργασίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια γινόταν με το προσωπικό των Δήμων, τώρα να γίνονται από εργολάβους είτε μέσω διαγωνισμών είτε μέσω τεχνικών συμβούλων, είτε μέσω προγραμματικών συμβάσεων με αναπτυξιακούς οργανισμούς. 

Οι λίγοι εργαζόμενοι που μένουν πίσω καλούνται να διεκπεραιώσουν τις εργασίες που η διοίκηση δεν ήθελε ή δεν κατάφερε να ιδιωτικοποιήσει με καθυστερήσεις εξαιτίας του όγκου εργασίας, με προβλήματα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων εξαιτίας της υπερεντατικοποίησης κοκ

Απέναντι σε αυτή την «καθημερινότητα» κρίνουμε απολύτως λογικό οι κακοπληρωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι να επιλέγουν να φύγουν μέσω της κινητικότητας ή οποιασδήποτε άλλης ρύθμισης παρουσιάζεται κάθε φορά. Κανένας εργαζόμενος δεν αποφασίζει να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον όταν οι συνθήκες εργασίας είναι καλές. 

Αυτή την πραγματικότητα προσπαθούν να κρύψουν τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΠΕΔ Ηπείρου με το Δήμαρχο Δωδώνης να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όχι για την άμεση πρόσληψη νέων συναδέλφων προς αντικατάσταση των εργαζομένων του που εκμεταλλευόμενοι μια ρύθμιση έφυγαν από το Δήμο, αλλά για να εμποδίσει τους συναδέλφους να φύγουν! Η ανακοίνωση του Δημάρχου και οι πρωτοβουλίες του είναι προκλητικές για το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων. Ακόμα και οι στρατιωτικοί έχουν το δικαίωμα μετάθεσης που η ΠΕΔ Ηπείρου και η ΚΕΔΕ θέλουν να αφαιρέσουν απ τους Δημοτικούς Υπαλλήλους.  

Η πλειοψηφία των Δημάρχων δεν βρήκε όμως ούτε μισή λέξη να πει για την απαράδεκτη νομοθεσία στον προγραμματισμό προσλήψεων όπου επιτρέπεται να προσληφθούν μόνο όσοι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται συμπληρώνοντας το 67ο έτος (χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται αποχωρήσεις λόγω ευνοϊκών ρυθμίσεων όπως μητέρες με ανήλικα ή μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες). Δεν βρήκαν μισή λέξη για τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς μας με το ενιαίο μισθολόγιο που μας έκαναν έναν από τους πιο κακοπληρωμένους κλάδους , αφού η πλειοψηφία ανήκει στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ. 

Στηρίζουν το μικρό και επιτελικό κράτος, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μια χούφτα μόνιμοι υπάλληλοι θα πρέπει να επικυρώνουν τις πληρωμές των εργολάβων που θα λυμαίνονται τις δημοτικές υπηρεσίες. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό δημιουργώντας κοινωνικό αυτοματισμό για να δικαιολογήσουν τις αναμενόμενες καθυστερήσεις των υποστελεχωμένων υπηρεσιών για τις οποίες ευθύνονται και οι ίδιοι που στηρίζουν την πολιτική της υποστελέχωσης και των ιδιωτικοποιήσεων. 

Καλούμε το Δήμαρχο Δωδώνης και πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε άμεσα να προχωρήσει ο Δήμος του και όλοι οι Δήμοι της χώρας σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει τις απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος εργαζομένων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]