ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:"Στα market In τα καταφέραμε"

 


ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ! 

ΣΤΑ Market IN ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 2/9 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων για τους εργαζόμενους στα Market In. Η απόφαση σε ακόμα ένα δικαστήριο είναι θετική. Αλλά αυτό δεν θα γινόταν εφικτό χωρίς τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα .

Συκοφάντησαν τον αγώνα μας! Μας είπαν να δεχτούμε να δουλεύουμε με 400 ευρώ και  να μη σηκώσουμε κεφάλι, μας έστειλαν μπράβους, όταν έβλεπαν ότι δεν τα κατάφερναν να μας σταματήσουν! Μας χτύπησαν “βρώμικα” με τα ΜΑΤ σε κάθε ευκαιρία και μας έσερναν στα δικαστήρια. Δεν τα κατάφεραν όμως!  Η νίκη μας αυτή είναι “γροθιά” στο στομάχι της εργοδοσίας! 

Η νίκη μας είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους! 

Γιατί στόχος τους ήταν και παραμένει να φτιάξουν εργαζόμενους φθηνούς, χωρίς δικαιώματα, που να δουλεύουν ωράρια λάστιχο για μισθό - χαρτζιλίκι. Κόντρα σε αυτό ορθώσαμε το ανάστημα μας!

Στο τέλος όμως τι νίκησε; 

Νίκησε η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στα Γιάννενα, όλων των Σωματείων που στάθηκαν στο πλευρό μας, για να μπορέσουμε επί 4 χρόνια να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα μας! Νίκησε η ενότητα όλων των εργαζόμενων!  Νικήσαμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τι μπορεί να μας δώσει η εργοδοσία. Νίκησε η δύναμη των εργαζομένων όταν είναι αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω κάτω. Νικήσαμε γιατί φτάσαμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους!

Λέμε, λοιπόν, σε όλους τους συναδέλφους μας που πιστεύουν ότι “τα σωματεία δεν τα έχουμε ανάγκη”, ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα” ή ότι “πάει μπροστά όποιος σκύβει το κεφάλι” και παρακαλάει να γίνει 8ώρος”:οτι

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Αυτή η νίκη ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο, που ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματα μας, στην ζωή μας. Θα ενταθεί η τρομοκρατία, η προσπάθεια να εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα που πέρασε η κυβέρνηση, που θα μας αναγκάζει να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες. Η πίεση για εντατικοποίηση της δουλειάς θα μεγαλώνει. Την ίδια στιγμή όλα τα προϊόντα έχουν πάρει “την ανηφόρα”, τα τιμολόγια από ρεύμα και νερό έρχονται “φουσκωμένα” κι  εμείς προσπαθούμε μήνας μπαίνει ,μήνας βγαίνει να τα βγάλουμε πέρα.

Γι’ αυτό μην μένεις άλλο πια μόνος σου! Έλα μαζί μας, μαζικοποίησε το Σωματείο σου.  

Απαιτούμε άμεσα από την εργοδοσία των Μarket IN:  

Να εκτελέσει την απόφαση του Δικαστηρίου, άμεσα. 

Να μας απασχολήσει, όπως είναι υποχρεωμένη, στα 2 νέα καταστήματα που έχει ανοίξει!

Να μας δώσει όλα τα δεδουλευμένα και να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές μας εισφορές

Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]