Πρόεδρος βενζινοπωλών: Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα – Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη


 Η μέση τιμή της βενζίνης σήμερα βρίσκεται πανελλαδικά στο 1,72/λίτρο ενώ την 1/1/2021 η μέση τιμή ήταν 1,44/λίτρο. Καταγράφεται δηλαδή μια αύξηση 20% είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Σήμερα έχουμε την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη σημειώνει.


Στην Αττική, η μέση τιμή βρίσκεται στα 1,68/λίτρο, επισημαίνει.

Επίσης, το πετρέλαιο κίνησης έχει ακριβύνει πολύ λέει ο κ. Ασμάτογλου.


Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, κι αυτό έχει ακριβύνει πολύ. Ενώ πέρυσι η τιμή του έκλεισε στα 90 λεπτά το λίτρο, εφέτος, στα μεγάλα αστικά κέντρα η μέση τιμή αναμένεται να ξεκινάει από τα 1,10 ευρώ ανά λίτρο. Η περιφέρεια έχει επιβάρυνση, οι μικρές ποσότητες έχουν επιβάρυνση, οι απομακρυσμένες περιοχές έχουν επιβάρυνση.


Έχουμε άλλες 17 ημέρες έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές. Άρα δεν ξέρουμε από τώρα πόσο θα αυξηθεί ακόμη και πού θα κλείσει η τιμή του αργού τονίζει ο κ. Ασμάτογλου.


Η υψηλή τιμή του καυσίμου οφείλεται στην υψηλή φορολογία, λέει ο κ. Ασμάτογλου, και ζητάει μείωσή της.  Είναι μονόδρομος η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ, τονίζει.


Στα 33 νησιά της άγονης γραμμής η αμόλυβδη τιμάται ήδη πάνω από 2 ευρώ το λίτρο επισημαίνει.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]