Τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα τιμά σήμερα και αύριο η Φιλιππιάδα


 Κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου η Φιλιππιάδα γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνα που είναι προστάτης και πολιούχος της.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα με την τέλεση του Μέγα Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Ανήμερα της γιορτής το πρωί της Τετάρτης θα τελεστεί η θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και το απόγευμα θα ψαλλεί εσπερινός και ιερή παράκλησης. 

Πασίγνωστος, ο Άγιος Βησσαρίων, στη Θεσσαλία - Ήπειρο - Στερεά Ελλάδα - Ιόνια νησιά, ακόμα και στην Ουγγροβλαχία (Ρουμανία), όπου έφτασε η Θαυματουργική του χάρη, άγνωστος όμως σε πάρα πολλούς χριστιανούς της υπόλοιπης Ελλάδας. 

Ο Άγιος Βησσαρίων σώζει την Φιλιππιάδα από την φοβερή πανώλη και από τότε τιμάται ως πολιούχος Άγιος της. Δημιούργημα του 19ου αι. ο ενοριακός ναός του Αγίου Βησσαρίωνα στη Φιλιππιάδα, εντυπωσιάζει με το περίτεχνο κωδωνοστάσιό του, δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, καμωμένο το 1912, από το συνεργείο του αρχιμάστορα Βασίλη Γεωργάκη (1886- 1936) από τα Πράμαντα Ιωαννίνων.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]