"Το καλοκαίρι στις φωτιές το χειμώνα στις ψευτιές":Οι πυροσβέστες ξεκίνησαν τον αγώνα τους από τα Ιωάννινα![βίντεο-φωτό]

Δείτε την ένστολη διαμαρτυρία των πυροσβεστών ,όπως μεταδόθηκε live από το epirus-tv-news.gr πατώντας ΕΔΩ
 Ο αγώνας των υπαλλήλων   του Πυροσβεστικού Σώματος   για τη διεκδίκηση των   δικαιωμάτων τους  ξεκίνησε σήμερα  από την Ήπειρο και συγκεκριμένα   τα Ιωάννινα  με την ένστολη διαμαρτυρία  τους στις 12.00 το μεσημέρι .

Με κεντρικό  σύνθημα "καλοκαίρι στις φωτιές ,το χειμώνα στις ψευτιές"  οι πυροσβέστες διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία .

Σημειώνεται ότι τη σημερινή κινητοποίηση στήριξε το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ καθώς και το Εργατικό Κέντρο  Ιωαννίνων .

Δείτε την ένστολη διαμαρτυρία των πυροσβεστών ,όπως μεταδόθηκε live από το epirus-tv-news.gr πατώντας ΕΔΩ

Στον χαιρετισμό  του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας σημείωσε  πως  η αναγνώριση του επαγγέλματος σε επικίνδυνο και ανθυγεινό ,η μετατροπή όλων των συμβάσεων  των  υπαλλήλων σε μόνιμους ,η αμοιβή της υπεργασίας όπως συμβαίνει σε όλο το δημόσιο και η αύξηση των δαπανών από την πλευρά της πολιτείας για τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό  ,για τα μέσα ατομικής προστασίας σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι εκ των ουκ άνευ  και σήμερα για τους πυροσβέστες είναι ζητούμενο διεκδίκησης .Ο κ.Γρίβας εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δύσκολη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες που έδωσαν όλοι οι πυροσβέστες στις  φετινές πυρκαγιές  και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της .

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών κ.Σταθόπουλος υπογράμμισε πως από την Ήπειρο θα ξεκινήσουν οι αγώνες τους καθώς η κυβέρνηση όπως είπε "απέτυχε να δώσει τις προσδοκίες που είχαν σε αυτούς οι Έλληνες πυροσβέστες και τα μέλη της ."

Ο κ.Σταθόπουλος αναφερόμενος στο "ευχαριστώ" του πρωθυπουργού τον Αύγουστο την περίοδο που η χώρα παραδόθηκε στις φλόγες τόνισε πως αυτό δεν είναι αρκετό καθώς οι πυροσβέστες δεν θέλουν μόνο τη  στήριξη του πρωθυπουργού μέσω δηλώσεων αλλά την έμπρακτη .

Η επόμενη ένστολη κινητοποίηση  όπως γνωστοποίησε  θα ξεκινήσει πάλι  από τα Ιωάννινα με τα Σώματα Ασφαλείας (στρατός ,αστυνομία).

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου κ.Βράστος Βασίλης πριν την ομιλία του υπέγραψε σε κράνη των συναδέλφων του πως έχουν λήξει .

Όπως είπε στη σύντομη ομιλία του 15.000 περίπου πυροσβέστες το φετινό καλοκαίρι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες φαινόμενα καθημερινά(δασικές ,αστικές πυρκαγιές και τροχαία )

"Η αδυναμία της αντιμετώπισης των πυρκαγιών ανέδειξε για μία ακόμα φορά τη γύμνια του Αρχηγείου και των κυβερνήσεων .Σκοπός της σημερινής μας κινητοποίησης δεν είναι να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση .[..]Ολοι μαζί μία γροθιά σήμερα από την Ήπειρο πρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας και όλοι ενωμένοι να βρούμε λύσεις."ανέφερε .

Ο κ.Βράστος μίλησε για τον   απαρχαιωμένο στόλο ,τον ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό τονίζοντας πως οι πυροβέστες όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά σε όλη την Ελλάδα άυπνοι  και νηστικοί με σαρδέλα στο βουνό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όλα αυτά  για τα οποία έχουν ορκιστεί.


Οι πυροσβέστες με τον αγώνα τους  όπως είπε ο κ.Βράστος  διεκδικούν  τη θεσμοθέτηση – αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, την κατάργηση – τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του Ν. 4662,την  αποζημίωση των ωρών υπερεργασίας – γενικής επιφυλακής στο Πυροσβεστικό Σώμα όπως ισχύει σε όλο τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την ανανέωση του στόλου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και τη συμμετοχή στο νέο σχεδιασμό για την δασική προστασία. 


Μετά το πέρας της ομιλίας του και πριν την παράδοση ψηφίσματος στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ,δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον περιφερειάρχη Ηπείρου τον κ.Καχριμάνη και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας τον κ.Μαυρογιώργο που είναι πάντα στο πλευρό τους φροντίζοντας να διευκολύνουν το έργο τους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]