Εμβολιασμοί: Έως τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας - Ποιους αφορά


Μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας σειρά θα πάρουν κι άλλες ομάδες εργαζομένων όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, λίγο πριν την λήψη των αποφάσεων.

Μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλειδώσουν οι αποφάσεις για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες πολιτών για τις οποίες θα ισχύσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας.

Σημειώνεται πως για την επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά μια υπουργική απόφαση.


Ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα κινδυνεύει περισσότερο από τον κορονοϊό και είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες διασωλήνωσης.


Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, η υποχρεωτικότητα να επεκταθεί στους ένστολους σε στρατό, αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική. Αυτό θα γίνει με διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπηρεσίας. Επίσης φαίνεται πως θα υποχρεωθούν σε εμβολιασμό όσοι εργάζονται στο Δημόσιο, σε γραφεία που έχουν άμεση συναλλαγή με το κοινό, όπως στα ΚΕΠ, την εφορία και τον ΕΦΚΑ.


Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς, αναφέροντας ότι «οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία».


«Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]