Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη:Στην Κρήτη έφτασε η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη


 Τα Χανιά υποδέχονται τον Μίκη Θεοδωράκη, για να ταφεί στην Κρητική γη, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του. Η σορός έφτασε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. 


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι για να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Χανιώτες, αλλά και άνθρωποι που ταξίδεψαν από την Αθήνα για να είναι παρόντες στο τελευταίο αντίο. Ο λαός που τόσο αγάπησε και εξύμνησε ο Μίκης δεν τον έχει αφήσει ούτε λεπτό μόνο...


Στο λιμάνι υποδέχθηκε την σορό αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσουμπα. Στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της και μέλος της ΚΕ Σάββα Βασιλειάδη.


Η σορός έγινε δεκτή με ένα θερμό χειροκρότημα και με τα καράβια να σφυρίζουν για καλό κατευόδιο. Στη συνέχεια σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή προς τη δημοτική αγορά. Στη διαδρομή οι 


οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας τον χαιρετούν και αυτοί με τη σειρά τους. Κόσμος κάθε ηλικίας με ένα λουλούδι στο χέρι είχε συγκεντρωθεί από νωρίς και στη δημοτική αγορά Χανίων περιμένοντας να υποδεχθεί τη σορό.


πηγή 902.gr// zarpanews.gr// cretapost.gr//cnn.gr//flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]