Ευαγγέλου Φίλιππος: Ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δάσκαλος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,


Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς εύχομαι ολόψυχα καλή & δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους/ες τους εμπλεκόμενους/ες στην παιδαγωγική και διδακτική διαδικασία: μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες.

Εύχομαι υγεία, θετική διάθεση & έμπνευση για αυτή την όμορφη παιδαγωγική διαδικασία που αρχίζει από σήμερα.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι και αυτή η σχολική χρονιά θα είναι δύσκολη και σύνθετη λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε – και οφείλουμε να επισημαίνουμε διαρκώς - τον καθοριστικό και αποτελεσματικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι εκπαιδευτικοί (σε συνεργασία με τους μαθητές & γονείς) αυτές τις δυο δύσκολες σχολικές χρονιές για την ομαλή – όσο ήταν εφικτή - παιδαγωγική και διδακτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών μας. 

Συνεχίζουμε, ακόμη και φέτος, να βιώνουμε μια κρίσιμη κατάσταση τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και στην κοινωνία γενικότερα. 

Είμαι βέβαιος ότι οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμη φορά με τη θετική διάθεση που επιδεικνύουν και την άρτια παιδαγωγική και επιστημονική κατάρτιση θα συμβάλλουν καθοριστικά - σε συνεργασία με την πολιτεία, τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες – ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά οι μαθητές να βιώσουν όλα τα οφέλη της παιδαγωγικής διαδικασίας και γενικότερα της μάθησης.

Τέλος, σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα είμαι διαρκώς ΠΑΡΩΝ - τόσο ως εκπαιδευτικός όσο και ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών - για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες που ανακύπτουν, μέσα από τη συνεργασία και το διάλογο όλων των εμπλεκόμενων στο χώρο του σχολείου και γενικότερα της εκπαίδευσης.

- Με ιδιαίτερη εκτίμηση – 

Ευαγγέλου Φίλιππος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]