Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας: Δύσκολη η κατάσταση από Δεκέμβριο, αν δεν εμβολιαστούν οι μαθητές

 


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, εκτιμάει ότι η αύξηση των κρουσμάτων στους μαθητές θα φτάσει το 20%-25%

Σε γενικές γραμμές δε θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα στη νοσηρότητα των παιδιών από κορονοϊό τους πρώτους 2-2,5 μήνες του νέου σχολικού έτους, αφού η αύξηση των κρουσμάτων δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 10%, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες και ανοιχτά παράθυρα). Ωστόσο, εντελώς διαφορετική αναμένεται να είναι η εικόνα από το Δεκέμβριο και μετά, όταν θα σφίξει ο καιρός και αναγκαστικά θα κλείσουν τα παράθυρα, με την αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών να φτάνει το 20%-25%, σε περίπτωση που παραμένει μεγάλος ο αριθμός των ανεμβολίαστων παιδιών. Να σημειωθεί ότι σήμερα ένας στους πέντε ασθενείς με κορονοϊό είναι ανήλικος.Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας ότι ένα ποσοστό 10% των παιδιών που θα ασθενήσουν, θα παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα και μία μειοψηφία αυτών θα αναγκαστεί να νοσηλευτεί. 


«Το μόνο παρήγορο σε όλο αυτό που ζούμε, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που νοσεί από τον κορονοϊό, δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα. Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, μετά το χτύπημα του πρώτου σχολικού κουδουνιού θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν μέσα στις τάξεις και κυρίως αν φοριούνται μάσκες και αν τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά. Αυτές είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις που προστατεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και γι’ αυτό λέω ότι καλό θα είναι να φοριούνται μάσκες και στα διαλείμματα. Αν αυτά τα μέτρα προστασίας τηρούνται, εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί και αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών, πιστεύω ότι τους πρώτους περίπου δύο μήνες, μέχρι και το Νοέμβριο, θα πάμε καλά. Δε θα νοσήσει περισσότερο από το 10% των μαθητών και δε θα χρειαστεί να κλείσουν πολλά σχολικά τμήματα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κωνσταντόπουλος.


Δύσκολη η κατάσταση από το Δεκέμβριο

Με τον ερχομό του χειμώνα, όταν θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η πολύωρη διατήρηση ανοιχτών παραθύρων στις σχολικές αίθουσες και με το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό οι εμβολιασμοί μεταξύ των μαθητών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας αναφέρει ότι η κατάσταση θα δυσκολέψει. Εκτιμάει ότι είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα μεταξύ των μαθητών να αυξηθούν κατά 20%-25%.

πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]