ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μόνιμη επαγρύπνηση για τη διάσωση του δάσους της Βαλανιδορράχης

 


Η Επιτροπή Αγώνα Φαναρίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο που κατάγεται από την Πρέβεζα, καθώς κατόπιν αιτήματός της κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στις 31 Αυγούστου για τη διάσωση του δάσους της Βαλανιδορράχης. Ευχαριστεί επίσης και τους υπόλοιπους Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κατσή, κ.Μπάρκα, κ.Τζούφη που συνυπέγραψαν την ερώτηση. Μας ικανοποίησε που εισακουστήκαμε η ερώτηση να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα καθώς υπάρχει χρονικό όριο για την αναψηλάφηση της δίκης.

Η Επιτροπή Αγώνα Φαναρίου έπειτα από την προτροπή των κατοίκων προχώρησε σε τρεις ανοιχτές εκδηλώσεις. Στις 8 Αυγούστου στη Βαλανιδορράχη, στις 13 Αυγούστου στο Καναλάκι και στις 29 Αυγούστου στο Καστρί και συνεχίζουμε…

Πέραν της μαζικής συμμετοχής των κατοίκων τόσο για την επικείμενη εκμετάλλευση του δάσους από ιδιώτες όσο και για το φλέγον ζήτημα της αναψηλάφησης της δίκης και της αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού, καλέστηκαν και τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι κομμάτων. 

Η αγωνία των κατοίκων στις συζητήσεις εστιάσθηκε στην ιδιωτικοποίηση του ως χώρου δασικής αναψυχής εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους. Εάν οι είσοδοι προς το δάσος περιλαμβάνουν αντίτιμο, τότε πια μιλάμε για τις πρώτες ιδιωτικές παραλίες της Ηπείρου. Το δάσος και οι παραλίες είναι κοινωνικά αγαθά. Το δάσος φέρει τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, αποτελεί μνημείο της φύσης με βαρύ ιστορικό και κοινωνικό-οικονομικό φορτίο που οφείλουμε να διαφυλάξουμε παραδίδοντάς το στις επόμενες γενιές.  

Έπειτα από τη σφοδρή αντίθεση των κατοίκων για τη μελέτη, η Επιτροπή Αγώνα Φαναρίου στις 12 Αυγούστου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πάργας κ. Ζαχαριά υποβάλλοντας υπόμνημα και αιτούμενοι ο Δήμος ως ο πλέον αρμόδιος και έχοντας το έννομο συμφέρον να πράξει τα δέοντα, όπως επιτάσσει ο νόμος για τυχόν παρατυπίες – σχεδόν εξόφθαλμες – που διαπιστώθηκαν στη μελέτη του χώρου δασικής αναψυχής. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει να ορίσει δικηγόρο για τη διερεύνηση του θέματος και την ικανοποίηση του αιτήματός μας. Στις 23 Αυγούστου αποστείλαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο επισυνάπτοντάς, τα απαραίτητα αρχεία για να εξεταστούν ενδελεχώς οι παραλείψεις της μελέτης. Ενδεικτικά επισυνάψαμε την αρνητική γνωμοδότηση του διαχειριστικού φορέα Αχέρων-Καλαμά-Κέρκυρας. Αναμένουμε από τον Δήμαρχο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και στη βούληση των δημοτών, να παραμείνουν το δάσος και οι παραλίες ως κοινωνικά αγαθά προς τέρψη όλου του κόσμου.

Επιτροπή Αγώνα Φαναρίου για τη διάσωση του Δάσους της Βαλανιδορράχης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]