Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Ιωάννινα:Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού για Ενήλικες στην Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Γενικές Πληροφορίες

Περίοδος 2021 – 2022

Οκτώβριος – Ιούνιος

Πέμπτη;  20:00 έως 22:00

Open Day : 7 Οκτωβρίου / θεωρία + πράξη (2 ώρες) / 20:00 – 22:00


Πρόγραμμα

Τα τελευταία χρόνια το θεατρικό παιχνίδι έχει αρχίσει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων. Όντας μία συνεχής και δυναμική διαδικασία που διευρύνει την έκφραση συναισθημάτων, τη φαντασία αλλά και τη δημιουργικότητα, η παιδαγωγική θεάτρου αποσκοπεί στο να μεταβάλλει τους συμμετέχοντες από παθητικούς θεατές στους αυριανούς ευαισθητοποιημένους και ενεργοποιημένους θεατές μίας ολόκληρης κοινωνίας.


Η «Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού για Ενήλικες» απευθύνεται σε όλους εκείνους κι εκείνες που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά́ σε νέες εμπειρίες κι ερεθίσματα. Πέρα από τη συμμετοχή σε μία ομάδα που συν-εργεί και συν-κινείται, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοπλιστούν με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την παιδαγωγική θεάτρου στην καθημερινή τους επαγγελματική και προσωπική ζωή. Καθώς το παιχνίδι είναι μία μορφή επικοινωνίας και πραγματοποιείται εκ φύσεως μέσω της βιωματικής προσέγγισης, όλοι και όλες μαζί θα εμπλακούμε  σε νέες παιγνιώδεις εμπειρίες που στόχο θα έχουν την προσωπική ανάπτυξη και έκφραση. 


Η ομάδα αυτή θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στη σχολή θεάτρου Ορφέας 20:00-22:00.

Βασικός εμψυχωτής : Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης


Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Οι βασικές του σπουδές σχετίζονται με την Εργοθεραπεία και την Παιδαγωγική Θεάτρου. Απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας, εργάζεται ως εργοθεραπευτής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και επόπτης εργοθεραπευτών στην ΑΜΚΕ Διάδρασις. Ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού, συνδιαλέγεται με συμπεριληπτικές ομάδες παιδιών κι ενηλίκων ενώ συγχρόνως διδάσκει στο διετές πρόγραμμα «Εκπαίδευση μέσω τέχνης» στο Ροδάκινο – εργαστήρι συστημικής ψυχολογίας και παιδαγωγικής.

Το 2015 ξεκίνησε τις σπουδές του στο MSc ‘Θέατρο και Εκπαίδευση’ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το ίδιο έτος διέκοψε για λίγο, καθώς εντάχθηκε στο Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου. Το 2018 εισήχθη στο MSc “Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών” κι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με το μεγαλύτερο site εκπαιδευτικών www.alfavita.gr αλλά και το www.eidikospaidagogos.gr όπου αρθρογραφεί και δημιουργεί εκπαιδευτικές επιμορφώσεις σχετικά με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Το 2017 μαζί με τη συνάδερφο του Κάτια Μακρυκώστα, δημιούργησαν το πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή».

Έχει διδάξει στο Aegean College στα προπτυχιακά τμήματα Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικών, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων με διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς όπως το ΙΙΕΚ Όμηρος, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης GoLearn, ο φορέας πιστοποίησης Unicert, τα κέντρα Δια…Λόγου Τέχνη, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Βοηθών Εργοθεραπείας αλλά και το κέντρο ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς το ‘Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού’, του Θεάτρου Ημέρας με Διευθυντή Σπουδών τον κ. Λάκη Κουρετζή, την ‘Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια’ του ΚΕΜΕΙΕΔΕ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την ‘Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Εθελοντών Φυλακών’ αλλά και την ‘Παροχή Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες’ του Ανοιχτού Ελληνικού Πανεπιστημίου. Σχετικά με την ειδική αγωγή έχει παρακολουθήσεις βασικές εκπαιδεύσεις αξιολόγησης και παρέμβασης όπως η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, το Pecs, το TEACHH, η LEGO-based Therapy, το ΑθηνάΤεστ, την πιστοποίηση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες κ.α.

Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε Αθηναϊκές Σκηνές, σε συνεργασία με διάφορους σκηνοθέτες όπως η Γεωργία Μαυραγάνη, η Βάνα Πεφάνη, ο Κοραής Δαμάτης, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης κ.α. Μέσα στα χρόνια έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη, ενώ το 2018 σκηνοθέτησε τη συμπεριληπτική ομάδα ‘Αχ, τι;’ όπου και πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theater Festival.

Από τις Εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν τα βιβλία του:

- Ερυθρό, θεατρικό κείμενο για την ενδο-οικογενειακή βία

- Δεν με Ξέρεις, αληθινά μικροδιηγήματα για ένα παιδί που διαμένει σε ίδρυμα ατόμων με αναπηρία (υποψήφιο για τα Public Book Awards 2018)

- Delete, κοινή έκδοση με τη Βάνα Πεφάνη δύο θεατρικών κειμένων με θέμα την κακοποίηση

    Στη σχολή τηρούνται με απόλυτη αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του Covid-19.***

Πληροφορίες και εγγραφές στa τηλέφωνa: 6978047081 & 6977095816

  ώρες 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:30 και στο email: orfeas.dramaschool@gmail.com 


ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ, ΚΤΗΡΙΟ Γ’ 6978047081 - 6977095816

Email: orfeas.dramaschool@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]