Ιωάννινα:Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


 Πλήθος θεμάτων τέθηκε κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Πρόεδρος του σώματος απεύθυνε έκκληση σε όλα τα μέλη του σώματος όπως και στους υπηρεσιακούς παράγοντες να ολοκληρώσουν την αποστολή των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ώστε το σώμα να επιστρέψει στις δια ζώσης συνεδριάσεις.



Η Δημοτική Αρχή και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. 

Πρόταση ψηφίσματος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση και στους βασικούς άξονες συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.

Μεταξύ των άλλων προτάθηκε η μετονομασία του Δημοτικού Ωδείου σε «Ωδείο Μίκης Θεοδωράκης» θέμα που θα εισαχθεί, θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου. 

Ο Δήμος μέσω του Πνευματικού Κέντρου άλλωστε θα τιμήσει με σειρά εκδηλώσεων τον μεγάλο Έλληνα. 

Εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τέθηκε πλήθος θεμάτων που μεταξύ άλλων αφορούν στην πορεία των έργων, την καθημερινότητα, το ΕΣΠΑ, την λειτουργία των σχολείων, το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απαντώντας αναφέρθηκε το θέμα μείωσης των συμβασιούχων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι πρόκειται για μία λανθασμένη απόφαση για την οποία ήδη ο Δήμος έχει διαμαρτυρηθεί. Συμπλήρωσε δε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους λίγους της χώρας που αντιμετώπισε το πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες καλύπτοντας από ιδίους πόρους το κόστος για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων που άφησε το Υπουργείο. 

Απαντώντας στην κριτική για την διετία της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο ίδιος ουδέποτε ωραιοποίησε την κατάσταση, αντίθετα αναλαμβάνει την ευθύνη για καθυστερήσεις και ολιγωρίες που υπήρξαν.

Σχετικά με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων είπε ότι εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μέσα στα χρονικά όρια που έπρεπε και συμπλήρωσε ότι μετά την παραίτηση που δόθηκε θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι σχεδόν όλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Σχετικά με τον μεγάλο δακτύλιο, υπήρξε προδικαστική προσφυγή όπου αναμένεται απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να προχωρήσει η ανάδειξη οριστικού μειοδότη.

Η σύμβαση για την ανάθεση των απορριμμάτων έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαραίτητο έλεγχο. 

Ο Δήμαρχος απάντησε και στην κριτική για την καθυστέρηση στα νέα νηπιαγωγεία στο παλιό Χατζηκώστα. 

Θύμισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι αυτή που έλυσε το θέμα και δρομολόγησε όλες τις διαδικασίες για την λειτουργία των σχολείων και τόνισε ότι ο ανάδοχος είναι μέσα στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Το έργο, υπογράμμισε, προχωρά και θα παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες. 

Οι σχολικές μονάδες σε όλη την έκταση του Δήμου είναι έτοιμες και θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα χρονιά. 

Επανέλαβε ότι για το Πάρκο Πυρσινέλλα ολοκληρώνονται οι οριστικές μελέτες και ο φάκελος θα ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των θρησκευτικών διαδρομών εντός των επομένων ημερών αναμένεται η Προγραμματική Σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ για την εκπόνηση της μελέτης που χρηματοδοτείται με πόρους από το Υπουργείο Τουρισμού. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συναντήσεις και την άριστη συνεργασία που είχε με όλους τους Προέδρους Κοινοτήτων στην διάρκεια του καλοκαιριού. Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι Πρόεδροι των Μαρμάρων και Αμφιθέας και μάλιστα μετά από συναντήσεις που είχαν γίνει αποτελούν παραφωνία. 

Απαντώντας για θέματα της ΔΕΥΑΙ ο πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας, το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες και μάλιστα για πολλές ημέρες. Ήταν παράλληλα και ένα ξηρό καλοκαίρι. Η ΔΕΥΑΙ ανταποκρίθηκε στο μέγιστο βαθμό και όσα προβλήματα προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα. 

Σε ότι αφορά τις βλάβες στο δίκτυο, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας τόνισε ότι ήταν ανάλογες των παρελθόντων ετών, με την διαφορά ότι τώρα όταν υπάρχει βλάβη που απαιτεί διακοπή νερού για διάστημα άνω των δύο ωρών, τότε αυτές δημοσιοποιούνται κάτι που δεν συνέβαινε την προηγούμενη δημοτική περίοδο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]