Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στα Παραπολιτικά 90,1: Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος θα είναι μεγάλες

 


«Είναι βέβαιο ότι αυξήσεις θα υπάρχουν από εκεί και ύστερα έχει να κάνει πάντα με την εμπορική πολιτική του κάθε παρόχου», ανέφερε ο Γιώργος Αδαμίδης


«Οι αυξήσεις θα είναι μεγάλες, αν θα είναι 50% είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την εμπορική πολιτική του κάθε παρόχου»

 , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Timeline» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.


«Προκειμένου να καταφέρει να ‘’ρεφάρει’’ σε σχέση με την τεράστια αύξηση της τιμής που υπάρχει στην χονδρική», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αυξήσεις 50% στην τιμή του ρεύματος, ο κ. Αδαμίδης απάντησε: «Όταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι έκαναν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες λέγοντας ότι σας δίνουμε ρεύμα με 50% έκπτωση ή να πληρώνετε 45 λεπτά όταν αυτός αγοράζει 185 ευρώ μπορεί να πουλάει 45 ευρώ;».


«Άρα έχουν εφαρμόσει μια λογική της ρήτρας αναπροσαρμογής της προμήθειας ρεύματος, μιλάω για τους εναλλακτικούς παρόχους που αυτό ισχύει από την πρώτη στιγμή όπου στα ψιλά γράμματα δεν εμφανίζουν στους πελάτες τους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν πολλούς τη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία μετά έρχεται στο λογαριασμό. Αυτό εσχάτως έχουν επιβάλλει με το δικό τους τρόπο μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να το εφαρμόσει και η ΔΕΗ και η ΔΕΗ από 5/8 προχωρά στα τιμολόγιά της να εφαρμόσει και η ίδια τη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία όμως ταυτόχρονα έρχεται να δώσει και η ίδια εκπτώσεις στο τιμολόγιο που έχει στο αρχικό της τάξεως περίπου 30% έτσι ώστε να γίνει θα έλεγε κανείς ένας συμψηφισμός, να μπορέσει να απορροφήσει όσο γίνεται την αύξηση αυτή για να μην έχει μεγάλες επιπτώσεις στον καταναλωτή», διευκρίνισε ο ίδιος.


«Όπως είπε και ο υπουργός Ενέργειας ο κ. Σκρέκας είναι βέβαιο ότι αυξήσεις θα υπάρχουν από εκεί και ύστερα έχει να κάνει πάντα με την εμπορική πολιτική του κάθε παρόχου. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όλοι όσοι σχεδιάσει το θεσμικό πλαίσιο γύρω από την ενέργεια με στόχο να έχουμε μειωμένες τιμές στον καταναλωτή έχουν αποτύχει παταγωδώς και δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αφορά το σύνολο των χωρών της Ευρώπης απλά στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη αυτή η διαδικασία της αύξησης. Από ουραγός στην τιμή ενέργειας για τον καταναλωτή φτάσαμε να είμαστε πρωταθλητές και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον η χώρα είναι απολύτως εξαρτημένη ενεργειακά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.


«Εκεί που είχαμε μια αυτάρκεια της τάξεως του 75% δηλαδή υπήρχε μια παραγωγή από τη χώρα την ίδια σε ποσοστό 75% τώρα αυτό έχει γυρίσει ανάποδα, το 75% είναι εισαγωγές. Πρέπει με κάποιο τρόπο να εκμεταλλευτούμε και τον ήλιο και τον αέρα όμως από τη στιγμή που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε την ενέργεια που παράγουμε όταν δεν τη χρειαζόμαστε δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα γιατί την ώρα που χρειάζεσαι την ενέργεια δεν την έχεις, όπως έγινε με τον καύσωνα ή αρχές του χρόνου με τον παγετό, άρα αναγκάζεσαι σε εισαγωγές και αυτό έχει πολύ μεγάλο κόστος. Έχει αυξηθεί και η τιμή του φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και την παραγωγή ενέργειας και η αύξηση της τιμής του ρεύματος θα συμπαρασύρει και όλα τα άλλα τα προϊόντα», δήλωσε επιπρόσθετα.

πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]