Εκμεταλλευτείτε τη βόλτα με τον σκύλο σας & χτίστε κορμί με αυτές τις 4 ασκήσεις

 


 Θέλετε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τους καθημερινούς περιπάτους με τον αγαπημένο τετράποδο φίλο σας; Φυσικά και το θέλετε! Εδώ που τα λέμε, δεν έχετε κι άδικο.

Κατά γενική ομολογία γιατρών και ειδικών άλλωστε, είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να γυμναστείτε τόσο εσείς όσο και ο σκυλάκος σας, μην ξεχνάτε ότι η παχυσαρκία στα σκυλιά είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα κατοικίδια στην Ελλάδα!

 Μάλιστα, συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση της καλής υγείας και της ευεξίας – αυτό ισχύει και για τους δυο σας.

 Για παράδειγμα, είναι ευρέως γνωστό πως το γρήγορο περπάτημα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Την ίδια στιγμή, ελαττώνει και τις πιθανότητες να πάρετε κιλάκια.

Εκτός αυτού, είναι ένας τρομερά ευχάριστος τρόπος να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί του. Έτσι, ενισχύετε ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο δέσιμο σας.

Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, με έναν καθημερινό περίπατο επωφελείστε και οι δύο. Εκείνος εκτονώνεται και διατηρείται στα φυσιολογικά κιλάκια του, ενώ εσείς έχετε την ευκαιρία να δένεστε μαζί του πιο βαθιά.

Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμοι να κάνετε ένα βήμα μπροστά και να αναβαθμίσετε τις βόλτες σας;

Δοκιμάστε τις 4 απλές ασκησούλες που θα δείτε παρακάτω και δείτε άμεσα αποτελέσματα.

 

1.     Περιπατητικές προβολές

 

 Περπατήστε ένα βήμα προς τα εμπρός και κάντε την κλασσική προβολή, αλλάζοντας πόδια, καθώς συνεχίζετε να περπατάτε προς την ίδια κατεύθυνση. Επαναλάβετε 10 φορές για το κάθε πόδι.

 Βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό σας γόνατο βρίσκεται πάντοτε σε ευθεία με τον αστράγαλο σας σε κάθε βήμα. Έτσι, στοχεύετε σωστά τους γλουτιαίους, τους προσαγωγούς και τους τετρακέφαλους σας.

 

2.     Κλωτσιές – λακτίσματα ποδιών

 

 Με κάθε βήμα που κάνετε προς τα μπροστά, σηκώνετε το άλλο πόδι προς τα πίσω. Προβείτε σε 30 επαναλήψεις για κάθε πόδι, αν θέλετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα σε μηρούς και γλουτούς.

 

3.     Πιέσεις – κάμψεις

 

 Για την συγκεκριμένη άσκηση, θα χρειαστείτε ένα παγκάκι ή οτιδήποτε βρίσκεται στο ίδιο ύψος. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην κορυφή της επιφάνειας και κάντε ένα βήμα προς τα πίσω, σχηματίζοντας με το σώμα σας μια νοητή διαγώνια γραμμή.

Λυγίστε ελαφρώς τους αγκώνες σας και χαμηλώστε το στήθος σας προς τα κάτω. Στη συνέχεια, ισιώστε τα χέρια σας και σπρώξτε προς τα επάνω, ολοκληρώνοντας την ώθηση.

Στοχεύστε σε 10 επαναλήψεις κάθε φορά που περνάτε μια κεκλιμένη επιφάνεια.

 Θέλετε να προκαλέσετε ακόμη περισσότερο τους εαυτούς σας; Ξεκινήστε να σηκώνετε το ένα σας πόδι κάθε φορά που κάνετε μια κάμψη. Εναλλάξτε τα πόδια σας σε κάθε επανάληψη.

 

4.     Πλάγια καθίσματα

 

 Πρόκειται για ένα πιο απαιτητικό είδος καθισμάτων, τουλάχιστον συγκριτικά με τα κλασσικά squats. Απαιτεί φυσική δύναμη, ισορροπία και συντονισμό εκ μέρους σας.

Ωστόσο, αποτελεί την ιδανική άσκηση, αν θέλετε να τονώσετε τα πόδια σας και να σφίξετε τους γλουτούς σας. Θα χρειαστείτε περίπου 10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Περπατώντας, λοιπόν, προς τα πλάγια, κάντε μία βαθιά προβολή σε κάθε βήμα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την πλάτη σας ευθεία, τη λεκάνη σας σταθερή και τα γόνατα σας να βρίσκονται στο ύψος των αστραγάλων.

 

Μην ξεχάσετε τον εξοπλισμό σας

 

Φυσικά, η ασφάλεια του μικρού σας φίλου παραμένει το πρώτο πράγμα, που θα πρέπει να σκέφτεστε για τη βόλτα με τον σκύλο σας. Για αυτό, φροντίστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις παραπάνω ασκήσεις με ασφάλεια. Δεν θα πρέπει, δηλαδή, να αφήσετε το σκυλάκι σας να φύγει από το πλευρό σας.

 Για την ακρίβεια, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεστε ένα λουρί για σκύλους που δεν απαιτεί την χρήση των χεριών σας. Με αυτό θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, όσο εσείς κάνετε ανέμελοι τη γυμναστική σας.

 

 Τώρα, που μάθατε όλα τα προνόμια που περιλαμβάνει η βόλτα με τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο, δεν έχετε πια καμία δικαιολογία! Είναι η κατάλληλη στιγμή να σηκωθείτε από τον καναπέ, να βάλετε τα αθλητικά σας, να ετοιμαστείτε και οι δύο και να πάρετε τους δρόμους.

 

 Το άρθρο έχει επιμεληθεί η συντακτική ομάδα του blog για κατοικίδια Allaboutpets.gr, ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Epirus-tv-news, εδώ θα διαβάζετε τα πάντα για τους μικρούς μας φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]