ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

29 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν σταθερά η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως

 


Τα καρδιαγγειακά νοσήματα (CVD) παραμένουν σταθερά η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με αποτέλεσμα 18,6 εκατομμύρια άνθρωποι να χάνονται ετησίως. 

Οι αιτίες πολλές: κάπνισμα, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερίνη, παχυσαρκία, καθώς και ατμοσφαιρική ρύπανση, ψυχικό στρες κ.ά.

Για τα 520 εκατομμύρια άτομα που ζουν με καρδιαγγειακές ασθένειες, η COVID-19 αποτέλεσε μία ακόμα απειλή, καθώς οι ασθενείς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρές μορφές του ιού, ενώ την ίδια στιγμή, φοβούμενοι μήπως κολλήσουν SARS-COV2 αποφεύγουν τα προγραμματισμένα τους ραντεβού με τον γιατρό και απομονώνονται από φίλους και συγγενείς.

Έτσι, στον καιρό της πανδημίας οι έκτακτες καταστάσεις που βιώνουμε στην υγειονομική περίθαλψη, αναδεικνύουν την ανάγκη εξεύρεσης διαφορετικών τρόπων σύνδεσης-επικοινωνίας των ανθρώπων, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους γιατρούς τους.

Μέσω του World Heart Day 2021 και του βασικού μηνύματός του“USE HEART TO CONNECT” αναδεικνύεται η ανάγκη για περισσότερη και καλύτερη αλληλεπίδραση, καθώς η τεχνολογία και τα δεδομένα θα μας βοηθήσουν να γεφυρώσουμε το χάσμα και θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση όλων (νέων και ηλικιωμένων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, ασθενών, εργαζομένων στην κοινότητα και φυσικά γιατρών) να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές για καλύτερη πρόληψη, διάγνωση και φροντίδα παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 13.00, Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Λεωφ. Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1). 

Εκεί θα καταγραφούν όλα τα νέα δεδομένα που αφορούν την πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων, την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην αντιμετώπισή τους, καθώς και οι νεότερες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την COVID-19 και την Καρδιαγγειακή νόσο. 

Ομιλητές θα είναι:

Ιωάννης Κανακάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας Θεραπευτική Κλινική Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Πρόεδρος ΕΚΕ:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και το κεντρικό μήνυμα για το 2021: USE HEART TO CONNECT»


Ιωάννης Γουδέβενος, τέως πρόεδρος ΕΚΕ, Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας: «Η διά βίου πρόληψη και τα διαχρονικά εμπόδια».


Κωνσταντίνος Τούτουζας, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Γ. Γραμματέας της ΕΚΕ: «Καρδιαγγειακή Νόσος και COVID-19»

Επίσης, στη Συνέντευξη Τύπου, άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτισμού, αθλητές και καλλιτέχνες, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, ενώ θα πραγματοποιήσει χαιρετισμό ο κ. Δώρος Κλεοβούλου, Γ. Γραμματέας Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Κατά την είσοδο στο Μουσείο Μπενάκη θα ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς η συνέντευξη Τύπου γίνεται σε κλειστό χώρο, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Pfizer. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]