Το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν.Ιωαννίνων στηρίζει την αυριανή 24ωρη απεργία των διανομέων της e-food

 


Οι συνάδελφοι μας στο e-food σε όλη την Ελλάδα μίλησαν: 

Το delivery των εκβιασμών δεν θα περάσει!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Καμιά αναμονή- καμιά υποχώρηση από τα δίκαια αιτήματα μας!

Η e- food δεν έκανε “λάθος διατύπωση” στην προσπάθεια να αλλάξει τις συμβάσεις των συναδέλφων μας. Δεν πήρε πίσω τον εκβιασμό από καλή θέληση. Υποχώρησε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των εκατοντάδων συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα. Τόσο φοβούνται την οργάνωση μας, που μόνο από τις μαζικές συνελεύσεις, που έγιναν σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, άρχισαν να τα “μαζεύουν”. Τώρα δεν είναι ώρα για επανάπαυση! Τώρα δεν είναι ώρα να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια! Η εταιρία έδειξε τις προθέσεις της γι αυτό και τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε την διεκδίκηση και των αγώνα μας. 

Τώρα χρειάζεται να διεκδικήσουμε το σύνολο των αιτημάτων μας για να μπορούμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια!

Τόσα παραδείγματα και εδώ στα Γιάννενα ένα πράγμα δείχνουν: 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τα πάνω κάτω, αν είμαστε οργανωμένοι στο σωματείο μας και ξέρουμε ότι έχουμε απέναντι μας όχι μόνο μια εταιρία, αλλά νόμους και κυβερνήσεις που την στηρίζουν. 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν τα αιτήματα μας γίνουν αιτήματα όλων των εργαζόμενων στην πόλη, ακόμη και άλλων σωματείων. Αν συντονίσουμε τον αγώνα μας με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους πανελλαδικά.

Αυτό είναι που θα πιέσει την e-food.  Αυτό φοβάται. Γι αυτό και πρέπει να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.  Μέσα στην καραντίνα με τον δικό μας ιδρώτα και τη δική μας δουλειά η e-food είδε αύξηση στα κέρδη της κατά 49%! Και αυτό είναι το ευχαριστώ τους: Να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας!! Nα θέλουν να μας κάνουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα! 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ: 

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την EFOOD με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να ενταχτεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Να οριοθετηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες , όπως στο καύσωνα , το παγετό κ.α.

ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές

Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ότι έξοδα απορρέουν από την χρήση του.


Το Σωματείο στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων διανομέων στο e-food. Όλοι στην Απεργία την Παρασκευή. 24 Σεπτέμβρη, 12.30 μ.μ στην Περιφέρεια.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ



Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση των μελών της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων αποφασίσθηκε 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην  εταιρία efood την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]