Γκ. Μαγιορκίνης: Δεν θα δούμε εμβολιασμένο να μεταδίδει σε 100 άτομα


 Οι νέες διαγνώσεις μειώνονται μαζί με τον αριθμό των θανάτων, τόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.


Επιδείνωση παρατηρείται στη Γερμανία Ηνωμένο Βασίλειο και Βαλκανικές χώρες, ενώ στην Ελλάδα 20% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα.


Η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει σημάδια σταθεροποίησης με μικρή αύξηση στις ΜΕΘ κατά 6%, ενώ υποχωρεί ο ρυθμός των εισαγωγών, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.


Τόνισε ωστόσο ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε την εξέλιξη στις επόμενες δύο εβδομάδες,  υπενθυμίζοντας τον «πυλώνα» του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός έχει εξαιρετικά υψηλή ασφάλεια είπε, και χαρακτήρισε  την αυτοδιάγνωση ως δεύτερο σημαντικό πυλώνα.


«Δεν είναι άσπρο -μαύρο η μετάδοση και αν οι ανεμβολίαστοι είναι στο μαύρο, οι εμβολιασμένοι είναι στο άσπρο.


Δεν θα δούμε έναν εμβολιασμένο να μεταδίδει σε 100 άτομα, δηλαδή δεν προκαλεί μεγάλη αλυσίδα κι αυτό αντιμετωπίζεται καλύτερα, είπε ο κύριος Μαγιορκίνης.


Αρχές Οκτωβρίου θα δούμε αύξηση μεταδοτικότητας καθώς και ο εμβολιασμός χρειάζεται 1-2 μήνες για να δείξει αποτελέσματα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]