ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

LIVE:Ιωάννινα-Κεντρική πλατεία :Αφιέρωμα στον Σταύρο Καψάλη στην εκδήλωση αλληλεγγύης των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου

 


δείτε σε απευθείας μετάδοση   το αφιέρωμα στον μεγάλο  μουσικό της Ηπείρου ,Σταύρο Καψάλη στην εκδήλωση αλληλεγγύης  των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

 


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο  Μίλτος Διαμάντης πρόεδρος του Σωματείου Μουσικών Ιωαννίνων «Η αλληλοβοήθεια». Τόνισε χαρακτηριστικά «Βλέποντας σήμερα όλο αυτόν τον κόσμο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πάρθηκαν, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να γίνουν τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις. Δυστυχώς όμως οι μουσικοί είναι για δεύτερη σεζόν δίχως δουλειά και σίγουρα είμαστε από τους κλάδους που δεν εργάστηκε σχεδόν καθόλου όλο αυτό το διάστημα και οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι». 


«Η σημερινή όμως εκδήλωση γίνεται για έναν ακόμη λόγο. Για να τιμήσουμε έναν μεγάλο μουσικό της Ηπείρου τον Σταύρο Καψάλη. Δεν χρειάζονται συστάσεις για αυτόν τον μεγάλο μουσικό που άφησε τη δική του σφραγίδα στη μουσική παράδοση της Ηπείρου. Εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης τον διέκρινε η απλότητα σαν άνθρωπο. Δυστυχώς όμως έφυγε πολύ νωρίς και είχε να προσφέρει πολλά ακόμη στην παράδοση που υπηρέτησε για δεκαετίες».
Ακολούθησε οπτικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικό της Ηπείρου το Σταύρο Καψάλη που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Τόκας Τάσος και Βασίλης Παπαγεωργίου. Στο χώρο παρευρέθηκαν η οικογένεια του Σταυρού Καψάλη ενώ οι δύο γιοι του Γιάννης και Χρόνης τίμησαν την εκδήλωση με την συμμετοχή τους στα μουσικά σχήματα που ακολούθησαν.
Ιδιαίτερη στιγμή στην βραδιά η παρουσία όλων των μουσικών και τραγουδιστών στην κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Επισημαίνεται ότι η παρουσία των μουσικών και τραγουδιστών στην εκδήλωση ξεπέρασε ακόμη και της αρχικές δηλώσεις των διοργανωτών.
Χαρακτηριστική του κλίματος ανάμεσα στους συμμετέχοντες μουσικούς είναι η δήλωση του τραγουδιστή Νίκου Δάσκαλου. «Συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση σχεδόν όλες τις χρονιές γιατί το νόημα της είναι η αλληλεγγύη, η στήριξη των ανθρώπων της τάξης μας. Αυτό είναι που με συγκινεί και για αυτό βρίσκομαι εδώ και τραγουδάω. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον συνάδελφό μας τον Σταύρο τον Καψάλη οποίος απόψε θα ήταν κι αυτός εδώ, όπως τις άλλες χρονιές και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που είμαι εδώ απόψε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]