Με τα F-16 να πετούν στον ουρανό η Άρτα τίμησε τον ηρωικό πιλότο Αναστάσιο Μπαλατσούκα .....[βίντεο-φωτό]






Ηταν  26 Αυγούστου 2010,  όταν ο  Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας έχασε τη ζωή του  έπειτα  από σύγκρουση  δύο μαχητικών  αεροσκαφών  τύπου F-16 που συμμετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Ο Σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1977 στην Άρτα . Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε το 2001, οπότε τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2. Τον Αύγουστο 2002, μετατέθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, όπου εκπαιδεύτηκε στα αεροσκάφη Α-7, για να επανδρώσει την 335 Μοίρα.


Τον Ιανουάριο 2006 τοποθετήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου εκπαιδεύτηκε στα νέο-παραληφθέντα αεροσκάφη F-16 Block 52 plus, ενώ με το πέρας της εκπαίδευσής του παρουσιάστηκε στην 340 Μοίρα. 

Ήταν έμπειρος πιλότος με σύνολο ωρών πτήσεως 1.202 εκ των οποίων οι 580 ώρες σε F-16   και θεωρούνταν από τους καλύτερους  χειριστές των F-16 .


Δείτε στο βίντεο όλη την εκδήλωση όπως μεταδόθηκε live από το epirus-tv-news.gr

δείτε στο 27.27  και στο 31.36  τα F-16 στον ουρανό της Άρτας

Αυτό το παλικάρι τίμησε σήμερα με μία συγκινητική τελετή ο Δήμος Αρταίων .Τα αποκαλυπτήρια της προτομής και η ονοματοδοσία  πλατείας  στην περιοχή Τρίγωνο, Οδός Παπαβασιλείου  έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 10.30 παρουσία των γονιών του ,των δύο αδελφών του καθώς και της κόρης του   που όταν έγινε το τραγικό συμβάν ο Αναστάσιος Μπαλατσούκας δεν είχε προλάβει να μάθει ότι η σύζυγός του ήταν έγκυος .

Η τελετή άνοιξε με επιμνημόσυνη δέηση ενώ τα αποκαλυπτήρια  της προτομής του σμηναγού ιπταμένου Αναστάσιου Μπαλατσούκα  έγιναν από  τον  υποπτέραρχο ιπτάμενο κ.Βασίλειο Παπαχρήστου και τον Δήμαρχο Αρταίων κ.Χρήστο Τσιρογιάννη.

Στη σύντομη ομιλία του ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Υποπτεράρχος κ.Βασίλειος Παπαχρήστου ανέφερε μεταξύ άλλων :
"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός θαυμάσιου και εξαίρετου συναδέλφου ,του σμηναγού ιπτάμενου Αναστάσιου Μπαλατσούκα ,του δικού μας Τάσου .

    "Είμαι περήφανη που είσαι πατέρας μου ακόμη και αν δεν σε γνώρισα ποτέ "έγραψε η κόρη του Αναστάσιου Μπαλατσούκα


Του Τάσου της 340 Μοίρας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος εκτελώντας την αποστολή του μένοντας συνεπής στον όρκο που έδωσε και  πιστός στο κάλεσμα της πατρίδας.[...]Είχα πετάξει πολλές φορές μαζί του και τον είχα γνωρίσει αρκετά καλά ώστε να εκτιμήσω το χαρακτήρα του ,το ήθος τους και τις επαγγελματικές του ικανότητες.Πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει σε  όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της Μοίρας στο έδαφος και στον αέρα με ενθουσιασμό και προθυμία έχοντας βαθιά χαραγμένη μέσα του την αγάπη του για την πατρίδα και την Πολεμική Αεροπορία .Εξαίρετος άνθρωπος και εξαίρετος χαρακτήρας .Για όσους δεν γνωρίζουν για εμάς του αεροπόρους η Μοίρα που υπηρετούμε είναι η δεύτερη οικογένειά μας.[...]Είναι μεγάλη η στεναχώρια και η θλίψη  όταν βιώνεις   την απώλεια ανθρώπων όπως ο Τάσος ."  

Ο Τάσος υπογράμμισε  ο κ.Παπαχρήστου  θα ζει   για πάντα στη μνήμη όλων όσων τον γνώρισαν ,τον εκτίμησαν και τον αγάπησαν .

Ακολούθησε  σύντομη ομιλία του Αντιδημάρχου Αρταίων ενώ συγκίνησε με τα όσα είπε ο πατέρας του Τάσου .

"Είναι μία ημέρα χαρμολύπης η σημερινή για όλους μας.Από τη μία η λύπη βαραίνει την ψυχή μας αφού σαν σήμερα 11 χρόνια πριν ο  γιος μου πέταξε στους ουρανούς με το αεροσκάφος του χωρίς επιστροφή .Από την άλλη σήμερα 11 χρόνια μετά συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ σήμερα για να αποδώσουμε φόρο τιμής στον Τάσο που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα μας και αυτή η απόδοση φόρου τιμής ελαφρύνει τον πόνο μας και γεμίζει τις καρδιές μας χαρά .Είμαι σίγουρος ότι ο Τάσος θα είναι σήμερα χαρούμενος από εκεί ψηλά γιατί η πόλη όπου μεγάλωσε και έζησε σήμερα τον τιμά .[...]

Ο πατέρας τους Τάσου ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το "παρών"στη σημερινή εκδήλωση υπογραμμίζοντας πως  η παρουσία όλων σημαίνει πολλά για τον γιο του που τους βλέπει όλους από ψηλά ....



                                                   ο πατέρας του Τάσου κρατά ένα από τα αναμνηστικά δώρα ..

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων με τις δύο αδερφές αλλά και την κόρη του   ηρωικού πιλότου των F-16  που δεν πρόλαβε να  την γνωρίσει να συγκινούν ....

 Στη συνέχεια   τα αποκαλυπτήρια για την ονοματοδοσία της πλατείας σε πλατεία σμηναγού  Αναστάσιου Μπαλατσούκα έκανε ο  Δήμαρχος Αρταίων κ.Χρήστος Τσιρογιάννης  ενώ παρέδωσε αναμνηστικά στην οικογένεια του πιλότου .

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν το διπλό πέρασμα πιλότων F-16 πάνω από την πλατεία που από σήμερα φέρει το όνομα του συναδέλφου τους που τόσο πολύ αγάπησε τους αιθέρες και που πλέον βρίσκεται για πάντα στην "αγκαλιά" τους ....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]