Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων:Επισκέψιμες από σήμερα οι στοές για το κοινό


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι το Σάββατο 21/8/2021 οι στοές που βρίσκονται βόρεια της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου Ιωαννίνων θα είναι επισκέψιμες για το κοινό καθημερινά (εκτός Τρίτης) κατά τις ώρες 12:00μ.μ. έως 14:00μ.μ. Στις στοές στεγάζεται φωτογραφική έκθεση με πλούσιο εποπτικό υλικό, πληροφοριακά κείμενα και σχέδια που αναφέρονται στην πόλη των Ιωαννίνων και το Κάστρο με τίτλο:


« Από την Βυζαντινή Καστροπολιτεία στην Οθωμανική Μεγαλούπολη».


Στην έκθεση γίνονται αναφορές στη μακραίωνη ιστορία του Κάστρου, στη μορφολογική εξέλιξή του , στη σχέση του με την πόλη και στις εργασίες ανακαίνισής του.


Στο εσωτερικό των στοών σε ανασκαφικές τομές που έχει διενεργήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αποκαλύφθηκαν οι επάλληλες οικοδομικές φάσεις στην τειχοδομία του Κάστρου, από την ελληνιστική έως τη βυζαντινή περίοδο.


Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας, που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]