ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΦΣ Ιατρικής Ιωαννίνων :Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΤΟΥ ΦΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Nα μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας υγειονομικός. Να καταργηθεί ο νόμος για τον  υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” .

Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, στοχευμένη εξατομικευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των μονάδων υγείας- πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις σχολές μας. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας


Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της επιδημίας - με «εκτίναξη» των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων – με ολοφάνερες τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, που, για άλλη μια φορά, «προσάρμοσε» τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών ομίλων.

Η Κυβέρνηση επιλέγει για άλλη μια φορά να παίξει το χαρτί της «ατομικής ευθύνης» προσπαθώντας να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες τις για την εξάπλωση της επιδημίας και προχωρά ένα βήμα παρακάτω με την απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο από τη συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα πως το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο και σημαντικό όπλο καταπολέμησης της πανδημίας που μας προστατεύει αποφασιστικά από βαριά νόσηση και  εισαγωγή σε ΜΕΘ. Ωστόσο δεν αρκεί  όσο δεν λαμβάνονται όλα τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας. Ενώ σκόπιμα  του αποδόθηκαν ιδιότητες που δεν έχει, όταν το κυρίαρχο κυβερνητικό αφήγημα ήταν «κάνουμε το εμβόλιο για να ξεμπερδέψουμε» ή «κάνουμε το εμβόλιο για να πάμε διακοπές» 

Την ώρα λοιπόν που σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας, την ώρα που 15 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και ένα μήνα πριν ανοίξουν τα πανεπιστήμια όλα γύρω από τη λειτουργία τους είναι στον αέρα με την κυβέρνηση να μην υλοποιεί κανένα αίτημα των Συλλόγων μας για αραίωση τμημάτων, απολυμάνσεις στους χώρους των ιδρυμάτων, πραγματική δωρεάν επιδημιολογική επιτήρηση με τα αναγκαία επαναλαμβανόμενα τεστ, με πρωτοβάθμια περίθαλψη εντός των πανεπιστήμιών για πρόληψη και παρακολούθηση της υγείας της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιλέγει να επιβάλει χαράτσι 80 ευρώ για να σπουδάσουμε!

Αντί λοιπόν να ενισχύονται οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούνται» πρώτοι από όλους στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες– δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για την υγεία των λαϊκών οικογενειών. Τι κι αν οι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί σε πολύ υψηλό ποσοστό. Τι κι αν όλα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός ως μέτρο προστασίας της δημόσιας Υγείας ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ από μόνος του για να αναχαιτίσει την πανδημία, η κυβέρνηση με ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ «αναστέλλει την εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών στερώντας τους το δικαίωμα στη δουλειά, στο μισθό και στην ασφάλιση».

Οι φοιτητές Ιατρικής όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από το Σύλλογο μας, απαιτήσαμε την ένταξή μας στο πρόγραμμα εμβολιασμών, όταν αντιμετωπιζόμασταν με άρνηση και αδιαφορία και ως χαμηλής προτεραιότητας. 

Δεν θα δώσουμε τώρα άλλοθι στην κυβέρνηση, η οποία δεν φρόντισε μέσα από εξατομικευμένη εξαντλητική ενημέρωση, παρακολούθηση και φαρμακοεπαγρύπνηση, να πείσει για την ανάγκη εμβολιασμών, ώστε να καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας μεταξύ των εργαζόμενων, των φοιτητών και του λαού, αντικαθιστώντας τα μέτρα που πρέπει να λάβει με δωροεπιταγές των 150 ευρώ, με μπόνους στους ιδιώτες γιατρούς για κατ’ οίκων εμβολιασμούς, που τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό,  και με απειλές για τη δουλειά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των υγειονομικών.

Οι Φ.Σ  θα συνεχίσουμε των αγώνα στο πλευρό των υγειονομικών  που μέσα από τα σωματεία τους παλεύουν για άμεση κρατική ενίσχυση του  Δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, αποφασιστική ενίσχυση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Θα σταθούμε στο πλευρό των αυριανών μας συναδέλφων, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και λειτουργία τους με τους όρους της αγοράς. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καθολικό δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού με εξαντλητική εξατομικευμένη ενημέρωση και παρακολούθηση μαζί με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, ιδίως και μέσα στις σχολές μας που για 4ο εξάμηνο η λειτουργία τους παραμένει στον αέρα!

Καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, ώρα 7 στην περιφέρεια  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]