Στη φωτιά στο Ζαγόρι ....Τί ανησύχησε τον δήμαρχο Το "ευχαριστώ" του στους πυροσβέστες [φωτό-βίντεο]//νεότερη ενημέρωση :υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

νεότερη ενημέρωση 8/8/2021
Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο .Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Π.Υ


Σε  εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ μία δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης στη φωτιά που ξέσπασε  σε ψηλό σημείο στο χωριό Καλουτά του Δήμου Ζαγορίου .

Δείτε στο βίντεο εικόνα από την περιοχή και τις δηλώσεις του δημάρχου κ.Γιώργου Σουκουβέλου .

Στην περιοχή έσπευσαν πεζοπόρα τμήματα της Π.Υ  ,η Πολιτική Προστασία   της Περιφέρειας Ηπείρου και ο δήμαρχος Ζαγορίου .

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι και με ένα νέο μέτωπο που εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση από το πρώτο .

Με το πρώτο φως της ημέρας τα πεζοπόρα τμήματα  παρά τις δυσκολίες και χωρίς την πολύτιμη συνδρομή εναέριου μέσου συνέχισαν  την επιχείρηση κατάσβεσης  στο πρώτο μέτωπο καθώς η πρόσβασή τους στο δεύτερο ήταν αδύνατη .Καθώς περνούσε  όμως  η ώρα η εικόνα του δεύτερου μετώπου ήταν αυτή που ανησύχησε τον δήμαρχο .Όπως είπε ο κ.Σουκουβέλος  μιλώντας  στο epirus-tv-news.gr   η   συνδρομή εναέριου μέσου κρίθηκε  απαραίτητη καθώς το μέτωπο άρχισε να κατεβαίνει προς το κάτω μέρος του βουνού  και να μειώνεται η απόσταση ασφαλείας από τον Καλουτά. Έτσι για να μην κινδυνέψει το χωριό ζήτησε από την Πολιτική Προστασία  της Περιφέρειας Ηπείρου να αιτηθεί  να φτάσει και να επιχειρήσει αεροπλάνο στην περιοχή ,κάτι που έγινε  έπειτα από την άμεση κινητοποίηση του  περιφερειάρχη Ηπείρου και του  κ.Μαυρογιώργου .Έτσι    εδώ και   1 περίπου ώρα 1 PZL   βρίσκεται  και επιχειρεί  στην περιοχή   με την εικόνα  στο μέτωπο της φωτιάς  να βελτιώνεται από τις πρώτες κιόλας ρίψεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους   κατάφυτη από πεύκα και έλατα που δυστυχώς παραδόθηκαν στις φλόγες.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]