Ιωάννινα:Ιδιωτικό υδροπλάνο στην Παμβώτιδα!

 


Μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης φίλων του Υδροπλάνου που εκπροσωπεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και έχει συσταθεί για να προωθήσει την χρησιμότητα των υδροπλάνων στην χώρα μας, προσγειώθηκε χθες στην λίμνη Παμβώτιδα ένα ιδιωτικό υπερελαφρό υδροπλάνο. 

Να υπενθυμίσουμε πως το 2004 ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα λειτουργίας υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Με κύρια βάση την Κέρκυρα, τα υδροπλάνα για τέσσερα χρόνια ( από το 2004 έως και το 2008 ) πραγματοποιούσαν πτήσεις προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα και την λίμνη των Ιωαννίνων.Όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν σαφή και ασφαλή δείγματα γραφής της αξιοπιστίας τους .

Τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για την χώρα μας μια αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συμπληρωματική συγκοινωνιακή επιλογή.

Είναι ένα ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον και συνυπάρχει αρμονικά με τα ιδιωτικά σκάφη και τα αλιευτικά.

Η ύπαρξη ενός πιστοποιημένου υδατοδρομίου στη λίμνη Ιωαννίνων θα προσθέσει μια σημαντική υπεραξία στον τόπο, καθώς με τη χρήση αυτού του φιλικού μέσου, θα παρέχεται στους επισκέπτες της περιοχής ένας πρωτοποριακός τρόπος μετακίνησης.

Οι επιβάτες του ιδιωτικού υδροπλάνου διέμειναν στα Ιωάννινα και σήμερα  αναχώρησαν για την κεντρική Ευρώπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]