Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελλάδα για χρυσό! Ιστορική πρόκριση στον τελικό του πόλο

 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ελλάδα έγραψε ιστορία! Η Εθνική νίκησε 9-6 την Ουγγαρία κι εξασφάλισε την παρθενική της συμμετοχή στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο πόλο.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα παιδιά του πόλο μας προσέφεραν μια μεγάλη χαρά και «φώναξαν» ότι η Ελλάδα είναι εδώ!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε για δεύτερη φορά των σπουδαίων Μαγυάρων και σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στα ομαδικά αθλήματα.

Στη 16η παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον τελικό, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ μεγάλο, ωστόσο αυτή η ομάδα έδειξε για ακόμα μια φορά ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή.


Με μεγάλο «όπλο» για ακόμα ένα ματς την τρομερή άμυνα, η Εθνική πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο τους αντιπάλους της να περάσουν μπροστά στο σκορ.


Πρωτοστάτης, φυσικά, ήταν ο Μανώλης Ζερδεβάς, ενώ στην επίθεση ο Στέλιος Αργυρόπουλος έκανε μια τρομερή εμφάνιση σημειώνοντας τέσσερα γκολ. Γενικότερα, όμως, κανένας από τους διεθνείς δεν υστέρησε κι όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους γι' αυτή τη σπουδαία επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2


Διαιτητές: Γκόλντενμπεργκ (ΗΠΑ), Βοεβόντιν (Ρωσία)


ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ, Μάνχερτς 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Ερντελι, Βάργκα 1, Μέζεϊ, Χαράι


Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αργυρόπουλος (π.π.), 2-0 Γκιουβέτσης (π.π.), 2-1 Βάμος (π.π.), 3-1 Αργυρόπουλος (π.π.), 3-2 Ζάλανκι (περιφέρεια), 3-3 Πάστορ (π.π.), 4-3 Αργυρόπουλος (π.π.), 4-4 Μάνχερτς (π.π.), 5-4 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-5 Μάνχερτς (π.π.), 6-5 Φουντούλης (περιφέρεια), 7-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-6 Βάργκα (π.π.), 8-6 Γκιουβέτσης (π.π.), 9-6 Σκουμπάκης (περιφέρεια).


Η Εθνική είχε 7/13 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.


Η Ουγγαρία είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από την περιφέρεια.


Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από την εθνική ο Δερβίσης (43'' πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Παπαναστασίου (6'52'' πριν το τέλος του αγώνα) και ο Σκουμπάκης (2'11'' πριν τη λήξη του ματς) και από την Ουγγαρία ο Χοσνιάνσκι (5'25'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και ο Γιάνσικ (4'07'' πριν το τέλος του παιχνιδιού)

Βαγγέλης Πάτας //newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]