Το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Δούκα στην Πρέβεζα......[βίντεο]

 

Στην Π.Ε. Πρέβεζας το στρατόπεδο Δούκα .

Μια σημαντική στιγμή για την πόλη της Πρέβεζας......

Ήτανε 20 Απριλίου 2015  όταν υπογράφτηκε το Συμβολαιογραφικό Προσύμφωνο για την παραχώρηση του στρατοπέδου του Αγ. Ανδρέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας .


 Συμβολαιογραφικό “Προσύμφωνο Σύστασης Επιφανείας” για την μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης του Στρατοπέδου Δούκα (Κάστρο Αγίου Ανδρέα) στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και τον Υποστράτηγο κ. Γιώργο Σταθιά, εκπρόσωπο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος επισκέφτηκε την Πρέβεζα για το σκοπό αυτό. Πλέον, το στρατόπεδο παραδίδεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα για την αξιοποίηση των χώρων του.

 

 

Στο χώρο του Στρατοπέδου θα στεγαστούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, με όφελος για τον προϋπολογισμό της, πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, δράσεις πολιτισμού, αθλητικές δραστηριότητες και γενικά το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα θα μετατραπεί από χώρο εγκατάλειψης, που είναι σήμερα, σε κέντρο διοικητικής λειτουργίας και διευκόλυνσης των πολιτών, πυρήνα πολιτισμού και αναβάθμισης του επιπέδου ζωής στην Πρέβεζα.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου οράματος για την περιοχή μας, που μέχρι τώρα φάνταζε αδύνατο. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισημοποιείται με τη μορφή συμβολαιογραφικής πράξης η παραχώρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στους πολίτες, του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα. Πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας. Το παλέψαμε συστηματικά και παρά τα προβλήματα και την γραφειοκρατία, το καταφέραμε. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, με τις αναπλάσεις και τα έργα που θα γίνουν στο χώρο, το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα θα μεταμορφωθεί σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ζωντανά σημεία της πόλης.


Παρόλα αυτά η κατάσταση δεν εχει αλλάξει ....

ευχαριστούμε τους Up Stories για τη διάθεση του υλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]