Ο αγώνας συνεχίζεται στην Εύβοια - Ενισχύονται οι δυνάμεις

 


Σε ύφεση τα μέτωπα της Αττικής - Ο αγώνας συνεχίζεται στην  Εύβοια - Ενισχύονται οι δυνάμεις

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για την πορεία των πυρκαγιών στη χώρα μας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.


Η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και είναι μεγάλη, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σημείωσε ότι ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε το πρωί στην Πάρνηθα είναι καλά στην υγεία του. Τα μέτωπα στην Αττική είναι σε ύφεση, ωστόσο όλο το βράδυ ισχυρές δυνάμεις θα επιτηρούν την περιοχή υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων.


Η κατάσταση ωστόσο στην Εύβοια είναι δύσκολη, υπογράμμισε ο υφυπουργός. Παραδέχθηκε πως η νύχτα θα είναι δύσκολη,  ωστόσο σε ετοιμότητα βρίσκονται  οι υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ.  Οι δυνάμεις ασφαλείας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι σε πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Επίσης, σε όλο τον περίμετρο της πυρκαγιάς οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με ελληνικές αλλά και ξένες που έχουν έρθει ύστερα από την ενεργοποιήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον πιλότο του PZL που κατέπεσε στην Ζάκυνθο, λέγοντας ότι είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται προληπτικά στο 251 ΓΝA. 


Οι νέες πυρκαγιές που χρειάστηκαν εναέρια μέσα σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο τέθηκαν γρήγορα σε έλεγχο για αυτό είναι σε ύφεση.  Η πυρκαγιά στην Ηλεία  που έφτασε στην Αρκαδιά είναι σε ύφεση τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς,  λέγοντας ότι έχει αφήσει μικρά μέτωπα και αντιμετωπίζονται με επιτυχία ενώ και εκεί αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις.


Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται σε ισχύ έως την επόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου  έως τις 6 το πρωί. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αυτήν απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα  η μετακίνηση, διέλευση η παραμονή σε δάση και εθνικούς δρυμούς περιοχές Natura και άλση. Επιπλέον απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα και εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]