Ιωάννινα:Στο Δημαρχείο η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη



Συνάντηση με την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη Σαντρίν Μουσέ (Sandrine Mouchet) είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Τη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, μεταξύ άλλων απασχόλησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Γενικό Προξενείο είναι διαρκής και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διεύρυνσή της. 

«Ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη κοινών δράσεων με τη Γαλλία. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων και όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, μπορούμε να αναπτύξουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει ένα άνοιγμα της περιοχής μας στη γαλλική αγορά. Έχουμε τις υποδομές, έχουμε το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό» αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας συνόδευσε η Ελένη Παγκρατίου - Αλεξάκη και η διάδοχός της Δώρα Ζιαμπίρη.

Η κα Ζιαμπίρη αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα Επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στα Ιωάννινα στη θέση της κας Παγκρατίου - Αλεξάκη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ η κα Μουσέ προσέφερε στον Δήμαρχο Ιωαννίνων ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί από τον τόπο καταγωγής της, το Beaujolais.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]