Στ. Κολοκούρης στην ΕΡΤ: Ποια είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

 


«Στην Αττική γίνεται μεγάλος αγώνας να “κλείσουμε” τις πυρκαγιές που είχαν δημιουργηθεί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης. Ανέφερε ότι βρίσκονται σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Άγιο Στέφανο, ενώ αντιμετωπίζεται το μέτωπο προς το βουνό της Πάρνηθας. Σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στην Αττική να βελτιωθεί η κατάσταση.


Επειδή οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ άσχημες με την μεγάλη ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 45 βαθμούς καθημερινά, «δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος τίποτα γιατί γίνονται ενάρξεις πυρκαγιών μόνο και μόνο από αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες» υπογράμμισε ο κ. Κολοκούρης, προσθέτοντας: «Είναι κάτι που δεν έχουμε συναντήσει στο παρελθόν».


«Το Πυροσβεστικό Σώμα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Είναι σε γενική επιφυλακή σχεδόν 14 ημέρες» είπε ο Στέφανος Κολοκούρης, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Για το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε ότι γίνεται μεγάλος αγώνας να αντιμετωπιστεί όπου δίνεται η δυνατότητα και ότι αποστέλλονται περισσότερα εναέρια μέσα. Στην περιοχή επιχειρούν 450 πυροσβέστες και 7-8 εναέρια μέσα τη μέρα.


«Για να μπορέσω όμως να στείλω 10 και 12 (εναέρια) μέσα, πρέπει να είναι σε ύφεση κάποιες άλλες πυρκαγιές που δεν είναι μεγάλου βελινεκούς» εξήγησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.


Υπογράμμισε ότι οι πυρκαγιές στην Ηλεία εξελίσσονται σε δύσκολα σημεία και πως «γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτουμε και το ανθρώπινο δυναμικό».


Ανέφερε, επίσης, ότι στις κατοικημένες περιοχές γίνεται προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση, τονίζοντας ότι «προέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».


Ο κ. Κολοκούρης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες «που κάθε μέρα σε 45 και 46 βαθμούς δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», καθώς και όλους τους φορείς και τα Σώματα που είναι δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα σε αυτές τις δύσκολες επιχειρήσεις.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]