ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ξεκίνησαν οι ρίψεις των εναερίων μέσων στα μέτωπα της φωτιάς

 


Πολύ δύσκολη η κατάσταση με την πύρινη λαίλαπα στην Αττική, με σπίτια να καίγονται όπως και τεράστιες εκτάσεις. Οι κάτοικοι έζησαν άλλη μία νύχτα κόλασης με εκκενώσεις σπιτιών, ενώ  οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό. Οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα, που σύμφωνα με την πυροσβεστική ξεκίνησαν να επιχειρούν. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ.

Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.


Οι εικόνες από τις πύρινες ζώνες χιλιομέτρων που καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους είναι συγκλονιστικές. Η φωτιά κατακαίει καθαρό δάσος όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις, με την πρόγνωση για ισχυρούς ανέμους 7 και 8 μποφόρ να προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη των πυρκαγιών.


Τα κύρια μέτωπα της φωτιάς στην Αττική σύμφωνα με την πυροσβεστική εστιάζονται σε Κρυονέρι και Αφίδνες.


Στο Κρυονέρι το μέτωπο φουντώνει με κατεύθυνση προς το υδραγωγείο, με τους κατοίκους να ανησυχούν για τυχόν προβλήματα υδροδότητησης που θα δυσχεράνει το έργο της κατάσβεσης.


Μέσα στη νύχτα η φωτιά έφθασε μέχρι και τις παρυφές της πλατείας, αλλά και στη Δροσοπηγή, ενώ μπήκε και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα ξημερώματα η φωτιά πέρασε εκ νέου την Εθνική Οδό, και κατευθύνεται προς τον Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι, όπου στρατιωτικές δυνάμεις ανοίγουν αντιπυρική ζώνη, καθώς απειλούνται σπίτια.


Νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι, στον Μαραθώνα, ενώ εκκενώθηκαν ήδη και οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες.


Τα εναέρια μέσα θα κατευθυνθούν και προς Εύβοια, Λακωνία, Φθιώτιδα, Ηλεία, όπου υπάρχουν επίσης ενεργά μέτωπα.


Σημειώνεται, τέλος, ότι μέχρι στιγμής 631 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Λιμενικό στην περιοχή της Εύβοιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]