Πυρκαγιές:Συνεχίζεται η "μάχη " σε Βόρεια Εύβοια και Γορτυνία

 


Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη βόρεια Εύβοια

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη καθώς είναι μικρότερης έντασης και είναι άμεση η επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων. Επίσης, είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.


Οπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση αναζωπύρωση σημειώθηκε περίπου στις 6 το πρωί στο μέτωπο μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς και άμεση ήταν η επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ τη νύχτα αναζωπυρώσεις έγιναν στα χωριά Ψαροπούλι, Βασιλικά και Ελληνικά, με τις φλόγες να καίνε τις περισσότερες φορές δύσβατα σημεία, τα οποία ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αλλά και στο μέτωπο στις Καματριάδες ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί.


Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες που ξεκίνησαν κοντά στο χωριό Αγριοβότανο μετά από αναζωπύρωση.


Στο Ασμήνιo, μετά την απειλή του μεσημεριού, το μέτωπο έχει περιοριστεί. Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν και χρειάζονται παρεμβάσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς.


Στις Καματριάδες, μπορεί οι ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν με τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα να έδωσαν λύσεις, όμως ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί. Πυροσβέστες και εθελοντές είναι σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις. Στην ίδια περιοχή, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς το Τελέθριο, συνεχίζει να αποτελεί απειλή παρά τις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επεμβάσεις από πεζοπόρα τμήματα, μέσα σε απόκρημνους βράχους.


“Σαρώνει” το πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία – Μεγάλη καταστροφή στο Πυρρή

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες της φωτιάς που καίνε κοντά στους οικισμούς, να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων. Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με τον πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Παράλληλα, αναμένονται στην Γορτυνία επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.


Χθες, Τρίτη (10/8) στο Πυρρή κάηκαν πάνω από 10 σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν 21 οικισμοί, και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν ρεύμα και νερό. Επίσης, από χθες οι περιφερειακές αρχές ξεκίνησαν και συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να φτιάχνονται αντιπυρικές ζώνες ώστε η φωτιά να μην περάσει στο Μαίναλο.


Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης, η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέσα από το χωριό Πυρρή προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πυρρή Γιάννης Στρίκος απευθύνει έκκληση προς την Περιφέρεια αλλά και σε ιδιώτες να τους παραχωρήσουν μια γεννήτρια προκειμένου να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο του χωριού, γιατί εκτός από ρεύμα δεν έχουν και νερό.


Ξενοδόχοι από την Περιφέρεια ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να φιλοξενήσουν κατοίκους που επλήγησαν τα σπίτια τους.

πηγή  ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]