Το ψάρεμα στη λιμνοθάλασσα της Πρέβεζας ,η μπάφα και ...το αυγοτάραχο στον Alpha [video]

 


Στον  Alpha TV το Νταλιάνι του Αγ. Σωτήρος στο χωριό Νεοχώρι της Πρέβεζας.


Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, μέσα από την συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha προβλήθηκε το παραδοσιακό ψάρεμα Νταλιάνι του Αγίου Σωτήρος με τους παραδοσιακούς ψαράδες που συνεχίζουν τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο ψαρέματος φερμένο από την Μικρά Ασία.

Τί αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου η  Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας 

"Στον νομό της Πρέβεζας υπάρχουν ιδιαίτερα και μοναδικά πράγματα που δεν τα βρίσκεις σε άλλους Νομούς της Ελλάδος. Φροντίζουμε ως Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας να αναδεικνύουμε ότι είναι σημαντικό και χρήσιμο για την κουλτούρα που έχει η περιοχή μας, αλλά και που πηγάζουν στον τόπο που ζούμε.

Η Πρέβεζα έχει πλούτο αρκεί να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει με σωστό τρόπο τα brand name που διαθέτει. 

Αυτη τη φορά το αυγοτάραχο του Αμβρακικού έχει την τιμητική του.

Ο παραδοσιακός ψαράς Σταύρος Κοντζαμουράτογλου μίλησε με τους δημοσιογράφους του Alpha TV κ. Γιώργο Γρηγοριάδη, Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Αλεβίζου, όπου εξήγησε την διαδικασία του παραδοσιακού τρόπου ψαρέματος αλλά και η κυρία Ειρήνη Καραπιπέρη έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής τον τρόπο που βγάζουμε το αβγό, με χειρουργική ακρίβεια απο το ψάρι "Μπάφα" και τον τρόπο που το αλατίζουμε ώστε να διατηρηθεί σωστά μέχρι την κατανάλωση του.

Με την σωστή διαχείριση και την οικονομική εκμετάλλευση του Αμβρακικού Κόλπου μπορεί να ανέβουν οι οικονομικοί δείκτες του Νομού μας παρα πολύ ψηλά. 

Πρέπει να αποκτήσουν ακόμη πιο ισχυρή ταυτότητα (Brand Name) το Αυγοτάραχο, η Γάμπαρη, η Κουτσομούρα, η  Σαρδέλα ,τα χέλια,το Παρατηρητήριο των Πουλιών, τα μοναδικά Δελφίνια, οι Χελώνες Καρέττα Καρέττα και πολλά άλλα ιδιαίτερα είδη που έχει ο Αμβρακικός ώστε ο επισκέπτης να επιλέγει για εναλλακτικό τουρισμό τον Νομό της Πρέβεζας.

Η Πρέβεζα έχει αποκλειστικότητα στην μοναδικότητα.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε ως Νέα Ένωση  τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, τους παρουσιαστές της εκπομπής και όλους του συντελεστές της για τον χρόνο που μας διέθεσαν για την προβολή του σπουδαίου αυτού αλιεύματος, και του μοναδικού τρόπου ψαρέματος, επίσης τον παραδοσιακό ψαρά Σταύρο Γκοντζαμουράτογλου και την Κυρία Ειρήνη Καραπιπέρη, αλλά και όλους τους συνεργάτες που ψαρεύουν στο Νταλιάν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]