Εμβολιασμοί: Χαμηλές πτήσεις στα ραντεβού - Μόνο 8.000 την ημέρα για α' δόση


 Την εβδομάδα που πέρασε, ο αριθμός των συνολικών εμβολιασμών που πραγματοποιούνταν ημερησίως έφτανε τις 30.000, εκ των οποίων τα ραντεβού της πρώτης δόσης κυμαίνονταν γύρω στις 8.000.


Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr  και αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, ενώ άνοδος στα ραντεβού φαίνεται να καταγράφεται μετά τις 23 Αυγούστου.


Πρόκειται για μια εξέλιξη αναμενόμενη μεν από το υπουργείο Υγείας εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών και των αδειών, που όμως δεν παύει να προκαλεί έντονο προβληματισμό, την ώρα που ο αριθμός των ημερήσιων νέων διαγνώσεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί αρχικά για την ανοσία (να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού), έχει ουσιαστικά χαθεί. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Όλα αυτά ενώ η μετάλλαξη Δέλτα οδεύει στο να επικρατήσει τις επόμενες εβδομάδες σε ποσοστό 90% και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας επιδεινώνονται.

πηγή thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]