Κόνιτσα:Μεγαλύτερο των 5 χιλιομέτρων το πύρινο μέτωπο Ασταμάτητη η μάχη των πυροσβεστών χωρίς τη συνδρομή εναέριου μέσου

 


Σε μέτωπο μεγαλύτερο των 5 χιλιομέτρων μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Πάδες και Άρματα του Δήμου Κόνιτσας.Σημειώνεται ότι οι πύρινες εστίες  βρίσκονται σε ψηλό σημείο και δεν απειλούνται οικισμοί .

Οπως είπε στο epirus-tv-news.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος η εικόνα σήμερα είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινή με τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής να επιχειρούν αδιάκοπα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας .

Το αρνητικό είναι όπως σημείωσε ο κ.Μαυρογιώργος ότι δεν υπάρχει εναέριο μέσο   που θα συνέβαλλε σημαντικά στο να τεθεί πιο γρήγορα υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους .

Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχει και ναρκοπέδιο κάτι που απαιτεί  ιδιαίτερη προσοχή από τα πεζοπόρα τμήματα των πυροσβεστών .

Αναφορικά με τις  καιρικές συνθήκες προς ώρας δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και επικρατεί συννεφιά ,επικρατεί ωστόσο ανησυχία καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι .

φωτογραφίες 5/8/2021 -facebook Δημήτρης Ντόντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]