Ποιοί θα κάνουν 3η δόση εμβολίου Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

 


Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Μαρία Θεοδωρίδου σύμφωνα με τον σχεδιασμό των υγειονομικών αρχών σε πρώτη φάση την τρίτη δόση εμβολίου   θα λάβουν ανοσοκατεσταλμένοι πολίτες και συγκεκριμένα:

Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ,άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση 

-Ατομα με νεφρική ανεπάρκεια 

-Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού 

-Καρκινοπαθείς  υπό αγωγή ,καρκίνος συμπαγούς οργάνου που υποβάλλονται σε θεραπεία ,αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία .

-Άτομα σε ανοσοκαταστολή ,ασθενείς με αντιφλεγμονώδη ,αυτοάνοσα νοσήματα ή  άλλα νοσήματα που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποιητικές θεραπείες  ,άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοεπάρκειες και άτομα με λοίμωξη HIV .

Η τρίτη δόση του εμβολίου όπως είπε  η κ.Θεοδωροδου θα είναι MRNA εμβόλιο και μία δόση εμβολίου σε όσους εμβολιάστηκαν με Astrazeneca ή Johnson&Johnson.

Η αναμνηστική δόση θα χορηγείται 4 εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση .

Αναλυτικά  η κ.Θεοδωρίδου ανέφερε:

 η παρούσα έκθεση αποτελεί τον καρπό ενός φωτογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε ο ΔΟΜ  στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωάννινων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 




Η πλατφόρμα  για τον προγραμματισμό της τρίτης δόσης θα ανοίξει όπως είπε ο κ.Θεμιστοκλέους  την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε:


Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί και μέχρι στιγμής 20.000 εμβολιασμοί και η μέρα αναμένεται να κλείσει γύρω στους 32.000 εμβολιασμούς.


Έως σήμερα, από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, έχουν πραγματοποιηθεί 11.160.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.900.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 56,2% του γενικού πληθυσμού και 65,4% του ενήλικου πληθυσμού.


Περισσότεροι από 5.615.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 53,5% επί του γενικού πληθυσμού και 62,7% επί του ενήλικου πληθυσμού.


Τα ραντεβού της εβδομάδας αυτής κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 20.000 και τις τελευταίες δέκα μέρες 96.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει νέο ραντεβού, δηλαδή ραντεβού για πρώτη δόση.


Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση 6.138 πολίτες και έχουν γίνει ήδη εμβολιασμοί σε 5.050 συμπολίτες μας.


Συνεχίζουν να εργάζονται τα κινητά συνεργεία στις απομακρυσμένες περιοχές. Έχουν ήδη διενεργηθεί περισσότεροι από 12.000 εμβολιασμοί και συνεχίζεται ο εμβολιασμός ειδικών κατηγοριών πληθυσμών όπως οι Ρομά, οι άστεγοι και οι μετανάστες.


Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση θέση των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τον ρυθμό ημερήσιων εμβολιασμών και την κατάταξη σχετικά με τα άτομα που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.


Βλέποντας τη σύγκριση και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση- ειδικά με το ίδιο μέγεθος πληθυσμιακά και τη θέση, μεσογειακές χώρες- βλέπομε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μπορούμε να το αποδώσουμε ότι έχουμε μια μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης τον τελευταίο μήνα λόγω του ότι ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά μήνας διακοπών και καλούμε τώρα που τελειώνουν οι διακοπές, βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες των διακοπών, επιστρέφοντας να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, να αποφύγουμε, ειδικά οι νέοι, να δούμε τους ευάλωτους συγγενείς μας, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έτσι ώστε να τους προστατεύσουμε για κάποιες μέρες. Αλλά το σημαντικότερο είναι να επισπεύσουμε το ραντεβού για τον εμβολιασμό μας, όσοι είναι ανεμβολίαστοι ακόμη.


Σε όλη τη χώρα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και κάποιος μπορεί να κλείσει το ραντεβού του για εμβολιασμό σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας την ίδια μέρα, αυθημερόν δηλαδή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]