1o Arta city trail 26 Σεπτεμβρίου 2021 Έναρξη εγγραφών

 


1ΟΣ  Arta city trail 

26 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ .

Ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας  ο  Δήµος Αρταίων και υπο την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ προκηρύσσουν τον 1ο Arta city trail».

ΓΕΝΙΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 12.800 και 4.800 μέτρων. 

Η διαδρομή των 12.800 μέτρων έχει ως αφετηρία και τερματισμό τον Προφήτη Ηλία στο λόφο Περάνθης. Διασχίζοντας  1 χλμ ασφάλτινης διαδρομής κατά μήκος της κορυφογραμμής του λόφου Περάνθης εισερχόμαστε σε δασικό δρόμο για 1,5 χλμ. Στη συνέχεια μπαίνουμε στα μονοπάτια εντός του λόφου Περάνθης και κάνοντας μια κυκλική διαδρομή τερματίζουμε ξανά στον Προφήτη Ηλία. 

Η διαδρομή των 4.800 μ. έχει και αυτή  ως αφετηρία και τερματισμό τον Προφήτη Ηλία στο λόφο Περάνθης. Ακολουθώντας αντίθετη κατεύθυνση μέσω χωμάτινης διαδρομής 1 χλμ μπαίνουμε στα μονοπάτια του λόφου και κάνοντας ξανά μια κυκλική διαδρομή μέσα στα μονοπάτια τερματίζουμε στον Προφήτη Ηλία.

Θετική υψομετρική :350 μέτρα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

09:00       4.800 μ

10:00       12.800  μ. 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

4.800 μ.  ενενήντα (90΄) λεπτά

12.800 μ εκατόν ογδόντα (180’) λεπτά 


Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Εκκίνηση και τερματισμός μπροστά από τον Προφήτη Ηλία στο λόφο Περάνθης. 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Το κόστος συμμετοχής και στους δυο αγώνες είναι 10 ευρώ (με τεχνικό μπλουζάκι)

 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός δρομέων ορίζεται σε 300 για τον αγώνα των 12.800μ και 300 για τον αγώνα των 4.800μ ,απαγορεύεται η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού. 

Απαγορεύεται η παρουσία θεατών

 Η Χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους σε όλους τους χώρους. Εξαιρούνται οι αθλητές μόνο κατά την διάρκεια της άσκησης (χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.) 


Στο χώρο του αγώνα θα υπάρχει σήμανση με τους βασικούς κανόνες και θα γίνονται συστάσεις

Επιπλέον σας ενημερώνουμε πως στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ, για την λήψη βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο « Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος  COVID19 και “Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊου COVID.Κατά την διάρκεια του αγώνα θα λειτουργεί στον χώρο ιατρείο που θα είναι ανάλογα εξοπλισμένο και θα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Διανομή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο  25/09/2021 από 10:00 έως 18:00 στη Κεντρική πλατεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την διοργανώτρια αρχή και  Κυριακή 26/09/2021 το πρωί  της ημέρας του αγώνα σε εξωτερικό χώρο, σε διαφορετικές ώρες, που θα βασίζονται στο πρώτο γράμμα του επιθέτου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και  θα γίνει από δύο σταθμούς εξυπηρέτησης με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Μαζί με την παραλαβή  του αριθμού θα διανέμεται έντυπο υλικό με τους κανόνες που θα πρέπει να τηρηθούν.

Η διοργανώτρια αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιµατισµού των δροµέων για την ημέρα του Αγώνα.

1.Έλεγχος συμμετεχόντων αθλούμενων: ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω) :PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. 

2. Εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ( εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση).

3.Να υπάρχει αναφορά στην διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους ή προσωπικό:

Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥΥ Το παρακάτω υγειονομικό πρωτόκολλο είναι αυτό που εγκρίθηκε από  την ΓΓΑ για τον αγώνα 1 Arta city trail που θα διεξαχθεί στις 26-9-2021 


1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους πλην των αθλητών κατά τη διάρκεια της άσκησης και του αγώνα.

2. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι μέχρι 300 αθλητές όπως ορίζεται.

3. Όλοι οι αθλητές για τη συμμετοχή τους θα υποχρεωθούν σε απόδειξη διενέργειας test covid σύμφωνα με τις οδηγίες (μοριακό 48 ώρες πριν, rapid μέχρι και πριν 24 ώρες).

4. Θα διενεργηθεί Self test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.

5. Η εκκίνηση θα γίνει τμηματικά σε μπλοκ 50 ατόμων ανά 10 λεπτά.

6. Δεν θα υπάρξουν τελετές απονομών.

7. Δεν θα υπάρξουν θεατές στο μήκος της διαδρομής ούτε στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού.

8. Όλοι οι χώροι (αποδυτήρια, τουαλέτες) θα έχουν απολυμανθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

9. Για τους χρονομέτρες – κριτές του αγώνα – γραμματεία θα εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές – μετακινήσεις.

10. Σε περίπτωση ανίχνευσης κρούσματος Covid 19, θα εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για το γενικό πληθυσμό.

Για όποια νεότερη ειδοποίηση θα σας ενημερώνουμε άμεσα.


https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karadinas-apomonosis.pdf



ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Θα γίνονται μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα www.sdartas.gr

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων,δεν είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων- περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά. 

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας

Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του  γονέα/κηδεµόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και  ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

Κανονισµοί

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση – Διαδροµών και Κανονισµών – Διαδικασιών

Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.


Χρονοµέτρηση – Αριθµός Συµµετοχής

 Ο  Αγώνας Δρόμου  θα υποστηρίζεται από σύστημα ηλεκτρονικής  Χρονομέτρησης.

Υγειονοµική Κάλυψη

Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει πλήρης υγειονομική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα

Στον Αγώνα των 12.800 μ. θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης, με  εμφιαλωμένο νερό καθώς και στον τερματισμό.

Στον αγώνα των 4.800 μ. θα υπάρχει ενδιάμεσα σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.

Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα , καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό  περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Υποστήριξης.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις  πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης καθώς και στις  ηλικιακής κατηγορίες ανδρών γυναικών  (πλήν αυτών που έχουν βραβευτεί στη γενική κατηγορία) ως εξής:

 έως 29

30 έως 39

40 εως 49

50 + 

Επίσης θα βραβευτούν ο μεγαλύτερος/η σε ηλικία δρομέας.

Στον τερματισμό θα υπάρχει χοάνη 10μ στην οποία οι αθλητές θα εισέρχονται με απόσταση 2μ και θα οδηγούνται σε τραπεζάκια από τα οποία θα  παραλαμβάνουν την τσάντα τερματισμού(νερό,μπανάνα,μετάλλιο ) και στην πορεία την τσάντα με τον ρουχισμό.

Δεν θα υπάρχει τελετή απονομών, οι νικητές θα παραλαμβάνουν τα βραβεία τους μεμονωμένα

  Αποτελέσµατα

Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που θα συμμετέχουν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε        οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. 

Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να        χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου  αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα µμπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου syllogosdromeonartas@gmail.com.

Για εγγραφές στον αγώνα : στο   www.sdartas.gr

Επικοινωνία και ενημερώσεις:

Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και τα social media του συλλόγου.

Web: https.// www.sdartas.gr

Facebook Event:  https://www.facebook.com/events/2430490003863421/

Facebook: https://www.facebook.com/Sdartas/

Twitter: https://twitter.com/sdartas

Instagram: https://www.instagram.com/sdartas/ 

Google+: https://plus.google.com/u/1/117774588720148389354





Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

6972851848 Μακρής Θεόδωρος, πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Άρτας, 

6944650292 Πανάκης Περικλής, αντιπρόεδρος ΣΔ Άρτας 

6942291776 Ντούλας Χαρίλαος, Γραμματέας ΣΔ Άρτας 

6972835025  Παπαδημητρίου Βασίλειος, Ταμίας ΣΔ Άρτας

6944735256 Αυγέρης Γεώργιος, Έφορος ΣΔ Άρτας 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]